Gareth Bale'den beklenmedik karar!

Uzun yıllar Real Madrid'de forma giydikten sonra yaz transfer sezonunda MLS Ligi ekiplerinden Los Angelas FC'ye transfer olan Bale, futbolu bıraktı.

Gareth Bale'den beklenmedik karar!
Gareth Bale'den beklenmedik karar!
GİRİŞ 09.01.2023 18:43 GÜNCELLEME 09.01.2023 20:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Uzun yıllar Real Madrid'de forma giydikten sonra yaz transfer sezonunda MLS Ligi ekiplerinden Los Angelas FCye transfer olan Bale, futbolu bıraktı.

Kariyerini MLS takımlarından Los Angeles'ta sürdüren Galli kanat oyuncusu Gareth Bale, aktif futbol hayatını noktaladı.

Galler Milli Futbol Takımı'nın da kaptanı olan Bale, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dikkatlice ve uzun süre düşündükten sonra hem kulüp hem de milli takım kariyerimi sonlandırmaya karar verdim. Sevdiğim sporu yapma hayalimi gerçekleştirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum." ifadelerine yer verdi.

33 yaşındaki Bale, en skorer (41 gol) ve en fazla maça çıkan (111) futbolcusu olduğu Galler Milli Takımı'nı bırakmanın, kariyerinin açık ara en zor kararı olduğunu belirtti.

Southampton altyapısından yetişen Bale, Tottenham'da 6 sezon oynadıktan sonra 2013'te 101 milyon avro bonservis bedeliyle Real Madrid'e giderek adından söz ettirmişti.

5 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı

Bale, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 5 kez kazandığı Real Madrid'de yaşadığı uzun süreli sakatlıklardan dolayı düzenli olarak forma giyememişti. Yıldız oyuncu kariyeri boyunca 3 La Liga, 5 Şampiyonlar Ligi, 1 Copa del Rey, 3 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve 1 MLS Kupası kazanma başarısı gösterdi.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • SARÌYERLÌ 1 yıl önce Şikayet Et
    ne lokmamışız ya Bir türlü kimse hazmedemiyor
    Cevapla
  • alpi 1 yıl önce Şikayet Et
    magazingo sen her şeyi yanlış anlamışsın. Git beyin çalış...
    Cevapla
  • Isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Genç bide 33 yaş ne yaa
    Cevapla
  • Magazingo 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs ye gelecek diye duyduk nede olsa feneri yenen şampiyon sanıyor. Kendini
    Cevapla
  • Erkut 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT'li olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle