Resmen duyuruldu! Ronaldo'nun yeni adresi belli oldu

Dünya Kupası arasında Manchester United'la sözleşmesini fesheden Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer oldu.

GİRİŞ 31.12.2022 00:25 GÜNCELLEME 31.12.2022 09:03
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United ile yollarını ayırdıktan sonra hangi takıma transfer olacağı merakla beklenen Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun yeni durağı Suudi Arabistan oldu.

Kulüpten yapılan açıklamada, serbest oyuncu statüsündeki Ronaldo ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Yıllık 75 Milyon Euro maaş...

Suudi Arabistan basınında, sözleşmenin 2025 yılına kadar süreceği ve Ronaldo'nun yıllık maaşının 75 milyon avro olacağı iddia edildi. Tecrübeli futbolcunun yıllık kazanacağı ücretin, ticari anlaşmalarla 200 milyon avroyu bulacağı öne sürüldü.



"Farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum"

Cristiano Ronaldo, Al-Nassr formasıyla poz verdi ve ilk açıklamasını yaptı. Portekizli efsane, "Farklı bir ülkede farklı bir lig deneyimi için sabırsızlanıyorum. Al Nassr'ın vizyonu oldukça ilham verici ve etkileyici. Bir an önce takım arkadaşlarıma katılmak için heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

Sporting Lizbon altyapısında yetişen 37 yaşındaki Ronaldo, daha sonra Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giydi. 2021'de Manchester United'a dönen Portekizli futbolcunun sözleşmesi, teknik direktör Erik ten Hag ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından geçen ay feshedildi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü 5 kez kazanan Ronaldo, 5'i UEFA Şampiyonlar Ligi, 7'si İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu konumunda bulunan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 127
  • FIFA başkanı 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Hakk yolunu nasip olur . Bizim ülkede senin gibi adam çok azvar Ronaldo futbolun kralı
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Ronaldo süper kazanç süper servet ölüm var ölüm kazancının bir bölümünü FİLİSTİN e AFRİKA nın perişan insanlarına yardım ET
    Cevapla
  • Cristiano Messi 1 yıl önce Şikayet Et
    "Paraya ihtiyacım olsaydı ArapYarımadasında oynardım."
    Cevapla
  • Rıza Doruk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğru karar artık yaşlandı
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Umarım öyle bir müslüman olursun ki, dönüp suudlara bu kadar parayı bana vereceğinize Filistin halkına verseydiniz dersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle