Halil Akbunar'ın 'Keşke'si! "20'li yaşların başında..."

Belçika ekibi Westerlo'nun yıldız futbolcusu Halil Akbunar, takımının Antalya'da kamp yaptığı dönemde açıklamalarda bulundu.

Halil Akbunar'ın 'Keşke'si! "20'li yaşların başında..."
Halil Akbunar'ın 'Keşke'si! "20'li yaşların başında..."
GİRİŞ 22.12.2022 15:04 GÜNCELLEME 22.12.2022 15:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belçika ekibi Westerlo'nun yıldız futbolcusu Halil Akbunar, takımının Antalya'da kamp yaptığı dönemde açıklamalarda bulundu.

Antalya kampını değerlendiren Akbunar, "Sert bir kamp oldu. Ortam çok güzeldi. Yorulduk ama her şey yolunda. Güzel bir kamp geçirdik" diye konuştu.

 Belçika'ya transferini hakkında açıklamalarda bulunan 29 yaşındaki futbolcu, "Transferim bir haftada tamamlandı. Ben Göztepeliyim. Takımımız alt lige düşmüştü. Bana da tepkiler vardı. Transfer teklifleri de vardı ama Türkiye'de duygusal olarak forma giyemeyeceğimi düşündüm. Hasan Çetinkaya başkanımız da arayınca 'geliyorum' dedim. Transferim bir haftada tamamlandı" şeklinde konuştu.

Daha genç yaşta Avrupa'ya gitmesinin daha iyi olacağını söyleyen Akbunar, "Keşke 20'li yaşların başında Avrupa'ya gitseydim. İyi bir gelişim sürecim olurdu. Türkiye'de oyuncuların konfor alanı daha çok. Avrupa'da disiplin önemli ve isim ikinci planda. Bana daha çok gelişim katacağını düşünüyorum. 29 yaşındayım bir şey kaybetmedim ama daha başka seviyede olurdum" dedi.

"6-1'le maç kaybettiğimizde de bizi desteklediler"

Belçika'da futbol oynamasının mental olarak kendisini rahatlattığını söyleyen hücum oyuncusu, "Mental olarak inanılmaz rahat edebileceğimiz bir yer. Genk maçını 6-1 kaybettiğimizde taraftarlar bize destek verdi ve bir hafta sonra kazanırız dediler. Bunu ben Türkiye'de hiç yaşamadım. Ligde de iyi durumdayız ve bu takım olarak bizi rahatlatıyor" açıklamasında bulundu.

Belçika'da ligin daha tempolu oynandığına dikkat çeken Akbunar, "Türkiye'de kaliteli oyuncular var. Kalite olarak Türkiye daha ön planda ama Belçika'da sürekli kontra atak ve sürekli bir tempo var. Oyun sürekli git-gel oynanıyor. 11 futbolcuyu hem önde, hem de arkada görebiliriz. 90'ıncı dakikada 2-1 önde, 90+5'te ise 3-2 geride olabilirsiniz. Tempolu bir lig" dedi.

"Milli takım için elimden geleni yapacağım"

 Yeniden milli takımda yer almak için çalıştığını söyleyen Akbunar, "Her Türk genci milli takımı hayal eder. Milli formayı giydim ama daha fazla süre almak isterim. Milli takımda olmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Gakgo'istan 1 yıl önce Şikayet Et
    O yaşta Göztepe den kiralık Efsane Takım Elazığspor da idi ve sürekli forma alıp yıldızı Elazığ'da parladı,tekrar Göztepe ye döndü bugünlere geldi ..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O yaslarda avrupanklüolerin gündeminde bile degildin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san
    Cevapla