İngiliz basını duyurdu! Kim-Min Jae sürprizi

Manchester United'dan sonra bir başka dünya devi Real Madrid'in de Kim-Min Jae'yi kadrosuna katmak için herekete geçtiği iddia edidi.

İngiliz basını duyurdu! Kim-Min Jae sürprizi
İngiliz basını duyurdu! Kim-Min Jae sürprizi
GİRİŞ 13.12.2022 15:17 GÜNCELLEME 13.12.2022 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'de başarılı bir performans sergiledikten sonra İtalyan ekibi Napoli'ye transfer olan Kim Min-Jae ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre; Real Madrid, Kim Min-Jae'nin 45 milyon Euro'luk serbest kalma bedelini ödeyip kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

UNITED, KIM'İ ELİNDEN KAÇIRDI

Min-Jae, 18 ay önce Çin'in Beijing Guoan FC takımında oynarken hem Manchester United hem de Tottenham'ın ilgisini çekmişti. O dönem futbolcu için istenen rakam sadece 3 milyon euro civarındaydı.



FENERBAHÇE'DEN DOĞRU HAMLE

Premier Lig ekipleri Kim'i kadrosuna katma konusunda tereddüt ederken Fenerbahçe ise futbolcuyu gözüne kestirdi ve transferini gerçekleştirdi. Kim, Sarı-Lacivertli takımda oynadıktan sonra başarılı performansı ile göz doldurdu ve 18 milyon euro karşılığında da Napoli'ye satıldı.



6 KATINI KAZANDI

Söz konusu haberde Fenerbahçe'nin yaptığı hamlenin yerinde olduğuna vurgu yapılırken, 'Fenerbahçe Kim transferinden verdiğinin 6 katı fazla kazanç elde etti' denildi.



45 MİLYON EURO SERBEST KALMA MADDESİ VAR

1.90 boyunda olan ve fiziği sebebiyle 'Canavar' lakabı ile anılan futbolcu, Napoli'nin Serie A'da zirveye çıkmasında önemli etkenlerden biri oldu. Ada'daki habere göre; Kim'in sözleşmesinde 45 milyon euro serbest kalma maddesi öne çıkıyor. Bu da oyuncuyu transfer etmek isteyen takımlar adına önemli bir maliyet olarak gösteriliyor.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Güney Koreli stoper bu sezon Napoli'de 20 maçta 1800 dakika süre aldı ve 2 gol kaydetti. Dünya Kupası'nda Güney Kore Milli Takımı kadrosunda yer alan Kim, Brezilya'ya 4-1 kaybettikleri maçla birlikte Katar'daki macerasına veda etmek zorunda kaldı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 1
  • Levrock 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali Koc Real Madrid ve Manchester Unitede para verecek o parayla transfer edeceklermis Kim Min Jae yi, diyor Salatasaray ve Hamsispor taraftarlari. Onlar ülkenin en akilli taraftarlari, cok zekiler masallah.
    Cevapla