Vedat Muriqi'den Lazio dönemine yönelik itiraflar!

İspanya'da Mallorca forması altında attığı gollerle gündem olan Fenerbahçe'nin eski golcüsü Vedat Muriqi, Lazio dönemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muriqi, oynamayı hak ettiği dönemde şans bulamadığından yakındı.

GİRİŞ 22.11.2022 11:23 GÜNCELLEME 22.11.2022 13:11

Fenerbahçe formasıyla gösterdiği başarılı performansın ardından 2020 yılında 20 Milyon Euro bonservis bedeli ile İtalya Serie A devi Lazio'ya transfer olan Vedat Muriqi, burada istenen performansın uzağında kaldı.

Sezon başında La Liga temsilcisi Mallorca'nın yolunu tutan Muriqi, eski kulübü Lazio ile ilgili Corriere dello Sport'a çarpıcı itiraflarda bulundu.




"Oynamayı hak etmiştim"

Türkiye'den Serie A'ya gittiğinde adaptasyon sorunu yaşadığını ifade eden Muriqi, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce takımda Immobile gibi bir yıldız vardı ve bu benim yer bulmamı zorlaştırdı. Sakat olarak geldim, Covid oldum ve Türkiye'den Serie A'ya adapte olmak zordu. İtalya'da seviye çok daha yüksek. Fiziksel olarak da hazır değildim. Yani ilk yılım benim hatamdı. Eğer büyük kulüpte oynayan önemli bir oyuncuysanız mental olarak da kendinizi kanıtlamalısınız. Kupada Atalanta'ya gol attığımda ve sonrasında ligde de iyi oynadığımda ilk 11'de başlamadım. Kendi hatalarım da vardı biliyorum ama o an kendimi çok iyi hissediyordum ve oynamayı hak etmiştim."



"Sarri'nin oyun tarzına uygun değilmişim"


Çizme ekibinde forma şansı bulamadığı için Teknik Direktör Sarri ile bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Kosovalı golcü, "Sarri'yle konuşmaya gittim. Bana neden şans vermediğini açıklaması için yanına gittim. "Koç benden memnun değilsen söyle bana" dedim. İyi antrenman yapmama ve profesyonel olduğumu göstermeme rağmen onun oyun tarzına uygun olmadığımı söyledi. Ben de teşekkür ettim ve gitmem gerektiğini anladım." şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.