Lazio, Mourinho'yu tek golle üzdü

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 13. haftasında oynanan başkent derbisinde Lazio, deplasmanda Roma'yı 1-0 yendi.

Lazio, Mourinho'yu tek golle üzdü
Lazio, Mourinho'yu tek golle üzdü
GİRİŞ 06.11.2022 22:32 GÜNCELLEME 07.11.2022 01:02

İtalya Serie A'nın 13. haftasında başkent derbisi heyecanı yaşandı.

Jose Mourinho'nun Roma'sı, Maurizio Sarri'li Lazio'yu konuk ederken deplasman ekibi sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta, konuk Lazio, 29. dakikada Felipe Anderson ile öne geçti: 0-1. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı Roma, gol için yüklense de Lazio savunması rakibinin gol bulmasına izin vermedi ve karşılaşma bu skorla sona erdi. Maç sonunda Lazio takımı, galibiyeti taraftarıyla kutladı.

Bu sonuçla Lazio, puanını 27'ye yükseltti ve puan tablosunda lider Napoli’nin 8 puan gerisinde 3. sırada yer aldı.

Ligde bu sezon 4. yenilgisini alan Roma ise 25 puanda kaldı ve 5. sıraya geriledi.

Bu arada, Roma kadrosundaki milli futbolcu Zeki Çelik, yedek kulübesinde başladığı derbi mücadelesine ikinci yarının başında dahil oldu. Çelik, 46. dakikada Gianluca Mancini'nin yerine oyuna girdi ve 45 dakika mücadele etti.

Serie A'da bugün oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Bologna-Torino: 2-1

Monza-Hellas Verona: 2-0

Sampdoria-Fiorentina: 0-2.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.