Valbuena faturayı Tudor'a kesti

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Mathieu Valbuena, eski takımı Marsilya'nın Şampiyonlar Ligi'ne dramatik bir şekilde veda etmesinden Igor Tudor'u sorumlu tuttu.

Valbuena faturayı Tudor'a kesti
Valbuena faturayı Tudor'a kesti
GİRİŞ 03.11.2022 17:11 GÜNCELLEME 03.11.2022 17:20

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda yıllar sonra dahi unutulmayacak dramatik bir veda yaşandı. Büyük çekişmenin yaşandığı grupta, 4 takımın da bir üst tura çıkma ihtimali bulunuyordu. Gecenin en önemli maçlarından Marsilya ile Tottenham arasında oynandı. Fransız ekibi, güçlü rakibini yenseydi tur atlayacaktı.


İlk yarı sonucunda gruptan çıkıyordu

Ev sahibi ekip, ilk yarının son dakikalarında Mbemba ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Veledrome'daki karşılaşmanın ikinci yarısında ise Premier Lig temsilcisi geri dönüşe imza attı. İngiliz ekibi önce Lenglet ile eşitliği sağladı ve 90+5'te de Pierre-Emile Höjbjerg'un golüyle zorlu müsabakadan 2-1 galip ayrıldı. İlk yarının sonucLiderlik hesapları yaparken, grupta sonuncu olan ve Avrupa defterini kapayan ev sahibi takım büyük bir yıkım yaşadı.

Ambiyansı bahane etti

Bir dönem Karabükspor ve Galatasaray 'ı çalıştıran Marsilya Teknik Direktör Igor Tudor, karşılaşma sonrası ilginç açıklamalarda bulundu. Büyük üzüntü yaşayan Hırvat teknik adam, Avrupa'dan elenmelerini, oyuncularının kendisini sesten dolayı duymamasına bağladı. Igor Tudor, "Oyuncularım beni tribünün sesinden dolayı duyamadı. Çok fazla gürültü vardı. Avrupa Ligi'ne katılmak için orta sahada kalmalarını ve top tutmalarını söylemeye çalıştım ama duyuramadım. Çok üzücü oldu" ifadelerini kullandı.

Valbuena, Tudor'a yüklendi

2006-2014 yıllarında 8 yıl Marsilya'da, 2017-2019 arasında da 2 yıl Fenerbahçe forması giyen Mathieu Valbuena, dramatik vedanın ardından teknik direktör Igor Tudor'a yüklendi. Şu sıralar futbol kariyerini Yunanistan temsilcisi Olympiakos'ta sürdüren 38 yaşında yıldız, "Oyuncuların Frankfurt maçının sonucundan haberdar edilmemesi, profesyonel bir suistimaldir. Mesela yılın maçına çıkmışsınız, ama Dimitri Payet yok! Bunlar inanılmaz kararlar!" ifadelerini kullandı. 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.