Haaland için flaş sözler! İyi olup olmadığı sezon sonu...

Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde ortaya koyduğu performansla adından söz ettiren Haaland için, Manchester City ve Liverpool'un eski oyuncusu Dietmar Hamann temkinli konuştu.

Haaland için flaş sözler! İyi olup olmadığı sezon sonu...
Haaland için flaş sözler! İyi olup olmadığı sezon sonu...
GİRİŞ 01.11.2022 16:24 GÜNCELLEME 01.11.2022 16:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Premier Lig'de 1999-06 yılları arasında Liverpool ve 2006-09 döneminde Manchester City forması giyen eski Alman futbolcu Dietmar Hamann, Norveçli yıldız Erling Haaland ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



"Sezon sonunda bekleyip görmemiz gerekecek"

Manchester City'de Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği 15 maçta 22 kez ağları havalandıran ve ortaya koyduğu performansla gündemden düşmeyen Erling Haaland'ın, takımın onla daha iyi olup olmadığını görmek için sezon sonunun beklenmesi gerektiğini ifade eden Hamann, "Sezonda 40 gol atan bir oyuncunuz varsa, elbette ona bağımlısınız demektir. Manchester City'nin onunla daha iyi olup olmadığını sezon sonunda bekleyip görmemiz gerekecek. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı başaramadılar ve Haaland'la sözleşme imzalamalarının nedenlerinden biri de bu. Haaland, ligde 15 veya 16 gol atmış olsa da, ben uzun vadede Manchester City'yi geliştirip geliştirmeyeceği konusunda hala kararsız kalan bir grubun bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Dietmar Hamann

49 yaşındaki eski Alman futbolcu, son yıllarda ligi domine eden ve Dünya'nın en iyi teknik direktörleri arasında gösterilen Pep Guardiola için de görüşlerini belirtti. 

"Wenger ve Sir Alex'i onun üstüne koymam gerekir"

Manchester United efsanesi Alex Ferguson ile Arsenal'ın unutulmaz menajeri Arsene Wenger'in, Guardiola'nın sahip olduğu harcama bütçesine sahip olmadıklarını vurgulayan Hamann, "Sir Alex bir menajerken, ligi kazanma şansı olan en az dört veya beş takımla rekabet ediyordu. Ancak artık durum böyle değil. Pep Guardiola ligde harika şeyler yaptı ancak Şampiyonlar Ligi'ni kazanana kadar görevi tamamlanmış sayılmaz. Bunu kazanana kadar Wenger ve Sir Alex'i onun üstüne koymam gerekecek." şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: HABER7
Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespitler
    Cevapla
  • Tıraş 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru konuşmuş. City deki bütçe hiç kimsede yok.
    Cevapla