Peri masalı son buldu! Graeme Souness Liverpool'u eleştirdi

Premier Lig'de taraftarı önünde Leeds United'a 2-1 mağlup olan Liverpool, Mart 2021'den bu yana ilk kez sahasında maç kaybetti. Galatasaray'ın eski Teknik Direktörü Graeme Souness, Kırmızılar'ı sert bir dille eleştirdi.

Peri masalı son buldu! Graeme Souness Liverpool'u eleştirdi
Peri masalı son buldu! Graeme Souness Liverpool'u eleştirdi
GİRİŞ 30.10.2022 11:35 GÜNCELLEME 31.10.2022 00:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

       
Haber 7 Spor Servisi

Premier Lig'de Leeds United, Liverpool'u Anfield'da 2-1 mağlup ederek geceye damga vurdu. Leeds'in 20 yaşındaki yıldızı Crysencio Summerville'nin 89'da galibiyet golünü attığı karşılaşmanın ardından İskoç teknik adam Graeme Souness'in gündeminde Liverpool vardı.



Futbolculuk döneminde uzun yıllar Liverpool'da forma giyen 1990-91 sezonunda takımın Teknik Direktörlüğünü yapan ve 1995-96 sezonunda ülkemizde Galatasaray'ı da çalıştırıp Türkiye Kupası kaldırmanın sevinci yaşayan Souness, Liverpool'un Leeds'e 2-1 kaybettiği maçın ardından konuştu.

Graeme Souness

"Liverpool takımlara zorbalık yapardı"

Maçtan sonra Sky Sports'ta konuşan Souness, mevcut Liverpool takımının son birkaç yılda olduklarından çok uzak bir görüntü sergilediğini belirterek, "Liverpool, son birkaç yılda olduklarından uzakta. Aynı baskı yoğunluğunda oynamıyorlar. Bence bu gece birçok durumda Leeds, Liverpool'un yıllardır rakiplere yaptığını kendi saha içinde uyguladı. Liverpool takımlara zorbalık yapardı, orta sahası iyi olan takımlara zorbalık yapardı. Şimdi bazı takımlar onları kandırıyor" ifadelerini kullandı.

69 yaşındaki Souness, Jurgen Klopp'un takımının artık eskisi kadar yoğun baskı yapamadığını iddia ederek, "Liverpool, son beş yıldır gördüğümüz takım gibi değil. Geçen yıllarda olduğu gibi baskının şiddetini yüksek tutamıyorlar. Artık bacaklarında bu güç yok." dedi.

"Orta saha artık onlara büyük kupalar kazandıracak orta saha değil"

İskoç futbol adamı, Liverpool için belirli sorunların neler olduğunu anlatırken, orta saha oyuncularına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Orta sahaya baktığınızda düşünüyorum. Thiago 31, Henderson 31, Fabinho 29. Ve ondan sonra 27 yaşında Keita var, 29 yaşında sakat olan Oxlade-Chamberlain var. 21 yaşındaki Curtis Jones ve bu gece başlayan diğer genç oyuncu Harvey Elliot 19 yaşında. Sezonun başlangıcına geri dönün, Jurgen, orta sahasının yaş grubu ve sakatlanma olasılığı nedeniyle tecrübesiz kalacağını hissettiğini söyledi. Oynaması çok zor bir lig olduğunu ve bazen dokuz ay uzun sürdüğünü biliyoruz, bu yüzden iki genç adamın gelip sizi sezonun sonuna kadar taşımasını beklemek büyük bir soru işareti. Sezon başından beri söylüyorum, şimdi sahip oldukları orta saha artık onlara büyük kupalar kazandıracak orta saha değil."

Van Dijk, Liverpool kariyerinde ilki yaşadı

Diğer yandan Livepool'un Hollandalı yıldız savunmacısı Virgil Van Dijk, Leeds United'a 2-1 kaybedilen karşılaşma sonrası 5 yıllık Liverpool kariyerinde ilk kez Anfield'daki bir lig maçında mağlubiyet yaşadı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Rebelboy1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Altı üstü 1 sene şöyle olsa ki 5-6 sene sansasyon olsa ama bunda ne var
    Cevapla