Avrupa Süper Ligi için gözler mahkeme kararında

Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in rüyası Avrupa Süper Ligi organizasyon yapılanmasında yeni bir atama gerçekleşti ve gözler mahkemeden çıkacak karara çevrildi.

Avrupa Süper Ligi için gözler mahkeme kararında
Avrupa Süper Ligi için gözler mahkeme kararında
GİRİŞ 19.10.2022 15:01 GÜNCELLEME 19.10.2022 15:01
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Juventus, Barcelona, Real Madrid ve Premier Lig'den dokuz kulübün çabalarıyla oluşturulan Avrupa Süper Ligi için girişimler devam ediyor.

A22 Sports Yönetimi, Avrupa Süper Ligi'ne sponsorluk yapmak ve oluşumu organize etmek için göreve koyuldu. Varsayımsal yeni rekabetin genel yapısına ve mali yönlerine odaklanan şirket, 48 yaşındaki Bernd Reichart'ın Avrupa Süper Ligi CEO'su olarak işe alındığını açıkladı.

Financial Times'a konuşan Reichart, Süper Lig'e dair ilk tahmini de verdi; "24/25 sezonu mu? Olabilir."

"Avrupa futbolu için sürdürülebilir bir spor modeli yaratmak için kapsamlı bir diyaloga inanıyorum. Avrupa futbol camiasındaki paydaşlara ulaşmak ve bu vizyonu genişletmek istiyoruz. Taraftarlar bu fikre çok sempati duyacak. Avrupa futbolunun karşı karşıya olduğu sorunlar konusunda daha geniş bir fikir birliği olup olmadığını görmek istiyoruz."

Real Madrid Başkanı Florentino Perez

 Meraklı bekleyiş sürüyor

Avrupa Süper Ligi, UEFA'nın futbolun tek merkezi olup olmadığı konusunda mahkemelerin kararını vermesini bekliyor.

Şirket şu anda Avrupa futbolunun gidişatını şekillendirecek olan UEFA ile Avrupa Adalet Divanı'nda hukuk mücadelesi veriyor. Kararla ya UEFA'nın Süper Lig'in engellenmeden oluşmasına izin verecek ya da UEFA'nın girişimde kalan üç kulüp olan Juventus, Barcelona ve Real Madrid'e yaptırım uygulamasına izin verecek.

Mahkeme kararının Aralık ayı ortasında çıkması bekleniyor ancak temyizlerin muhtemelen 2023'ün başlarına kadar sürmesi tahmin ediliyor.

Real Madrid Başkanı Florentio Perez, daha önce yaptığı açıklamada, büyük takımların daha sık karşılaşması gerektiğini söyledi, "Teniste Nadal ve Federer, 15 yılda 40 kez karşılaştı. Nadal ve Djokovic 16 yılda 59 kez maç yaptı. Biz Avrupa kupalarında 67 yılda Liverpool'la sadece 9 kez oynadık. Taraftarları bu maçlardan mahrum etmenin ne anlamı var?"

Perez ayrıca şu açıklamalarda bulundu, "Tüm spor takımları karşılaştırıldığında zirvedeydik ancak şu anda 12 takıma geçilmiş durumdayız. Bu takımların hepsi Amerikan sporlarından. Futbol, küresel eğlence olarak diğer sporlara karşı savaşı kaybediyor. Profesyonel, modern, şeffaf yönetilen ve geçmiş yüzyıla dayanan şeylerle devam edemeyiz."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbolu bitirme çabaları Allah aşkına bırakın atın su takımları kendi ligini kursunlar siz şampiyonlar ligine devam edin gölgenin gölgesinde kalırlar
    Cevapla
  • gsgsgs 1 yıl önce Şikayet Et
    saçma düşünce
    Cevapla
  • Genel 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje olursa 200 milyon Euro alan futbolcu 400 ister UEFA acilen 2010 öncesi formata dönmeli bir ülke en çok 4takım şampiyonlar ligine göndermeli futbolcu alacağı ücret ne kadar artarsa vergi iki katı olmalı şampiyonlar ligi formatından çıkmak isteyeni hem yerel hem ulusal hiç bir müsabakaya izin vermemeli
    Cevapla
  • Asım 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya süper ligi de kurulsun bence
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence güzel bir proje. Bunu Türkiye de istemeyenler proje için çağrılmayan kuş sporlular. Umarım bu proje olur GS hak ettiği bu ligde oynar ve Türkiye tff si mhk si kolladiklari fb ile devam ederler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle