Orkun Kökçü, LGBT desteğine 'hayır' dedi!

Milli futbolcu Orkun Kökçü, dini inancı nedeniyle gökkuşağı renklerinin yer aldığı Feyenoord kaptanlık bandını takmayacağını açıkladı.

GİRİŞ 16.10.2022 16:57 GÜNCELLEME 16.10.2022 17:47
Bu Habere 313 Yorum Yapılmış

Hollanda ekiplerinden Feyenoord forması giyen A Milli Takım futbolcusu Orkun Kökçü, gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacağını söyledi.

Hollanda Eredevisie'nin 10. haftasında Feyenoord, deplasmanda AZ Alkmaar ile karşılaşacak. Feyenoord'un takım kaptanı olan Orkun Kökçü, AZ Alkmaar maçına ilk 11'de başlamasına rağmen dini sebeplerden dolayı gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacak. Karşılaşma öncesi Feyenoord resmi sitesinde konuyla ilgili olarak açıklama yapan Orkun Kökçü, "Dini, geçmişi veya tercihi ne olursa olsun herkese saygı duyduğumu vurgulamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Herkesin istediğini veya hissettiğini yapmakta özgür olduğuna inanıyorum. Bu eylemin önemini çok iyi anlıyorum ama dini inançlarımdan dolayı bunu destekleyecek doğru kişi olduğumu hissetmiyorum. Bu yüzden bu kaptanlık kol bandını takarken kendimi rahat hissetmiyorum. Bazılarının bu konuda hayal kırıklığına uğradığını tahmin edebiliyorum. Ama umarım dini seçimime de saygı gösterilir" diye konuştu.



Kaptanlık bandı başka futbolcuya verildi

Öte yandan Feyenoord, Orkun Kökçü'nün yerine karşılaşmaya Gernot Trauner'in kaptan olarak çıkacağını duyurdu.



Orkun Kökçü kimdir?

Orkun Kökçü, 29 Aralık 2000'de Hollanda'nın Haarlem kentinde dünyaya gelmiştir. Orta saha mevkiinde oynayan Hollanda'da yetişmiş Türk milli futbolcudur. Eredivisie takımlarından Feyenoord'da forma giymektedir.

Kardeşi Azerbaycan milli takımı forması giyiyor

Orkun Kökçü'nün ailesi Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesinin Suvermez köyündendir. Azerbaycan liginde Sabah FC'de oynayan ve Azerbaycan milli takımı formasını da giyen profesyonel futbolcu Ozan Kökçü'nün kardeşidir.

Orkun Kökçü'nün kardeşi Ozan Kökçü

17 yaşında Feyenoord'la sahaya çıktı

Orkun Kökçü, 2014 yılında Feyenoord gençlik akademisine katıldı. 17 Eylül 2018'de KNVB Kupası'nın ilk turunda VV Gemert karşısında 4-0 galibiyetle ayrıldıkları maçta 17 yaşında Feyenoord formasıyla ilk kez sahaya çıktı ve Feyenoord'un ikinci golünü attı. Eredivisie'de ilk maçını 9 Aralık 2018'de FC Emmen takımına karşı oyndı. Maça dahil olduktan sonra bir gol ve bir de asist yaparak skora katkıda bulundu.10 Nisan 2019'da, Feyenoord'taki sözleşmesini 2023'e kadar uzattı.



Milli Takım kariyeri

Hollanda U-17, U-18 ve U-19 milli takımlarında oynadı. Orkun Kökçü 2019'da Türkiye adına oynamak istediğini açıkladı. 6 Eylül 2019'da İngiltere U-21 takımına 3-2 kaybettikleri 2021 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası eleme maçında Türkiye U-21 takımının formasını ilk kez giydi. 28 Ağustos 2020'de, Türkiye milli futbol takımına çağrıldı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 313
  • Takipci007 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ama çok açıklama yapmissin alttan alır gibi dahada cesur ol biz muslumaniz cani çıksın futboluda oyunuda çek restini
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    kudurma. neyi alttan alacak. adam saygı duyduğunu söylemiş, adamın kendi fikri bu.
    Cevapla
  • Dibinibulan 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte Tam bir Müslüman Türk
    Cevapla
  • AntiLgbt 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.. Lgbt olayına gelince tamamen sapıklık ve lgbt acıyarak savunanlara söylüyorum: İnsanlar savaştan açlıktan terörden ölürken sözde insaniyetiniz acıma duygularınız nerede?!?!?
    Cevapla
  • Faruk 1 yıl önce Şikayet Et
    EYVALLAH kardeşim. Böyle şuurlu olursak gelecek nesillere güzel miraslar bırakırız.
    Cevapla
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Orkun Kardeşim !...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle