Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da manşetleri süsledi!

Barcelona'ya attığı golle Şampiyonlar Ligi'nde Inter'i galibiyete taşıyan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, performansıyla İtalyan basınından alkış aldı.

Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da manşetleri süsledi!
Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da manşetleri süsledi!
GİRİŞ 05.10.2022 14:41 GÜNCELLEME 05.10.2022 14:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Inter'in Barcelona'yı 1-0 yendiği müsabakada galibiyeti getiren golü atan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, performansıyla İtalyan basınından da en yüksek puanı aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Inter'in dün akşam Barcelona'yı 45+2. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle yenmesi, İtalyan basınında geniş yankı buldu.

La Gazzetta dello Sport'un "Çalha atıyor, acı çekiliyor ama Inzaghi direniyor ve Barcelona yeniliyor" başlığıyla verdiği maç haberinde, Inter'in bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda yeniden üst tura çıkmak için yarışın içine girdiği belirtildi.

Gazete, Çalhanoğlu'nu Inter'de "maçın en iyisi" seçerken 7,5 puan verdi. Gazetedeki değerlendirmede, milli oyuncunun maçın başında çektiği şut ve Barcelona kalecisi Ter Stegen'in topu güçlükle çelmesinin takım arkadaşlarını canlandırdığı belirtilerek, Çalhanoğlu'nun özgür, lider ve bitirici kişiliğinin attığı golle doğal olarak sonuca yansıdığı yazıldı.

Corriere dello Sport gazetesi de Inter'in, Türk oyuncusunun kendisine has özelliği olan ceza sahası dışından çektiği şutla Barcelona'yı etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

Gazete, Çalhanoğlu'na 8 puan vererek, maçın en iyisi seçti.

Milli oyuncunun, maçın başında Ter Stegen'i zorladığı ve ilk yarının sonunda da golünü attığı, Inter'in pasif olduğu anlarda savunma önünde de iyi performans gösterdiği ifade edildi.

Corriere della Sera gazetesinde de Inter'in Barcelona karşısında zor anlar yaşasa da Hakan Çalhanoğlu'nun golünün maçın skorunu belirlediği kaydedildi.

Maç değerlendirmesinde 7,5 puan verilen Çalhanoğlu için "Başı dik ve yüreğiyle oynuyor. Şutu, 3 puan getiren, yerden köşeyi bulan mücevher gibi bir şuttu." ifadeleri kullanıldı.

Milli futbolcu, karşılaşmanın ardından "Maçın En Değerli Oyuncusu" seçilmişti.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Tolga 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli takımda niye böyle oynamıyorlar diyen saçma insanlar var. Önce fenerli federasyon gitmesi lazım. Öyle oynarlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli takim alergisi var
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakan helal sana herzaman elinden geleni yapiyor italyanlarin kalici begenisine alan bir guzel insan ulkemizede temsilci durumda
    Cevapla
  • Yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Oynamiyorlar sakatlanir diye ztn sakatliktan cikti ac futbolcu lazim bize
    Cevapla
  • Dersimli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar milli maçta niye oynamıyorlar.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli maclarda herseyi birkac futbolcudan bekleyemessin takimolarak oynamalisin bildigim birseyvar hakanin almanyada italyada oynadigi butunmaclaribakin ne kadar kaliteli futbolcu oldugunu goreceksiniz soruyorum hakanin hic sesinin tonunu duydunuzmu ben duymadim iste boyle biri
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü avrupada yetişen futbolcu ile Türkiyede yetişen arasında dağlar kadar fark var bu çocuk alman altyapısına sahip daha hele ülkemizde hakem konuşuladursun futbolcuya sıra gelmediğe göre işimiz var işimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle