Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar! Escude, Fatih Terim, Milli Takım, prim kavgası...

Fortuna Sittard oyuncusu Burak Yılmaz, geçmişte yaşananlar, kariyeri, Fatih Terim ve Milli Takım hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar! Escude, Fatih Terim, Milli Takım, prim kavgası...
Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar! Escude, Fatih Terim, Milli Takım, prim kavgası...
GİRİŞ 29.09.2022 00:04 GÜNCELLEME 29.09.2022 00:05
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'ta forma giyen Burak Yılmaz, H-Talks Twitch kanalına konuk oldu.

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Burak Yılmaz, genç futbolcuların sözleşme durumları, Fatih Terim hakkındaki düşünceleri, Beşiktaş taraftarının çok tartıştığı Galatasaray derbisinde Escude'nin penaltı pozisyonu ve Euro 2016'da yaşanan prim tartışması hakkında konuştu.

"Bu bizim evladımız, gel diyorsun ama öyle bir şey yok"

Son dönemde Beşiktaş'ın file bekçisi Ersin Destanoğlu'nun yeni sözleşmeye imza atmadığı iddiaları yer almıştı.

Altyapılardan yetişen futbolcuların, takımlarıyla kontrat uzatmak istememesi hakkında düşüncelerini isim vermeden dile getiren Burak Yılmaz, "Beşiktaşlıyım diyorum. Ama çıktım hemen hemen her maçta Beşiktaş'a gol attım ve sevindim. Sen futbolcudan bu bizim evladımız, gel diyorsun. Ama öyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"3 veriyorsan, 4 vereceksin o adam kalacak"

Sözlerine devam eden Burak, "3 veriyorsan, 4 vereceksin o adam kalacak orada. Bakıyorum bir tane kardeşimiz kontrat uzatmıyor diye oynamıyor şu anda. Bu çocuk 21-22 yaşında. Bu çocuğun ana-babası yok mu, kız arkadaşı yok mu? Bu çocuğun bakmak zorunda olduğu bir hayatı yok mu? Gel sen 3'e oyna, 2'ye oyna. Niye oynasın? Adam 3 istiyor, sen 1 veriyorsun. Ver 2, adam kalsın." dedi.

"Bunlar ayıp şeyler"

Burak Yılmaz, "Her şeye profesyonelce yaklaşıyorsunuz, futbolcu profesyonelce yaklaştığı durumda çok sevdiğiniz gazetecilerle basının ve taraftarının önüne atıyorsunuz. Çocuklar 2 hata yaptı mı ıslıklattırıyorsunuz. Bunlar ayıp şeyler..." şeklinde konuştu.

"Fatih Terim Türkiye'nin en büyük teknik direktörlerinden bir tanesi"

A Milli Takım ve Galatasaray dönemlerinde beraber çalıştığı Fatih Terim hakkında ne düşündüğü yönünde sorulan soruya cevap veren Burak Yılmaz, ""Türkiye'nin en büyük teknik direktörlerinden bir tanesi. Herkesin saygı duyması gerektiği, herkesin ne olduğunu bildiği, Galatasaray'a en büyük başarıları kazandırmış, Türkiye'nin en büyük teknik direktörlerinden bir tanesi. " diye konuştu.

"Bir kırgınlık var mı?" sorusuna ise, "Herkes, her şeyi biliyor" yanıtını verdi. 

Galatasaray'dan ayrılık süreciyle ilgili olarak da Burak Yılmaz şöyle konuştu:

"Ben Galatasaray'dayken her şey çok iyiydi. Benim kontratım çok yüksekti. Hak etmiştim. Kontratı TL'ye döndür dediler, döndürdüm. İndirim yap dediler, yaptım. Her şeye evet dedim ama yine de yetmedi. Sivas maçından sonra ayrılmayı kafaya koydum."

"Escude'nin müdahalesi dışarda"

Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'a döneceği dönemde gündeme gelen ve taraftarın çokça tepki gösterdiği Galatasaray - Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonu için açıklama yapan Burak Yılmaz, şunları söyledi:

"Escude bana orada vurmuş. Ayağı çarpmış Escude'nin ama pozisyon dışarıda. Ama hakem penaltı vermiş. Ama Escude'nin bana müdahalesi var, çünkü o da düşüyor benimle beraber. Ama sonra izledik, pozisyon dışarda. VAR olsa böyle olmazdı."

"Onlara kırgınım"

Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe olmak üzere 4 büyüklerin hepsinde forma giyen Burak Yılmaz, "4 büyüklerin hepsinde aslanlar gibi forma giydim. Fenerbahçe hariç hepsinde de hakkını verdim. Camialara kırılmak haddimize değil. Bazı büyük mevkilere küçük insanlar geliyor. Onlara kırgınım." açıklamasını yaptı.

"Lille şampiyonluğunda bir yanım eksikti"

Beşiktaş'tan Ligue 1 temsilcisi Lille'e transfer olan ve burada Fransa Ligi şampiyonluğu yaşayan Burak, "Lille ile şampiyonluk benim kariyerimde çok özeldi. Ama bir yanım eksikti. Bir sene orada tarih yazdım ama maçımıza Türkiye'den gelen, ziyaret eden olmadı. Belki de şampiyon olacağımıza inanmadılar." ifadelerini kullandı.

"Dünya Kupası'na gitseydik de bırakacaktım"

Dünya Kupası play-off yarı final maçında kritik bir penaltıyı değerlendiremeyen Burak, "Portekiz karşısında tarihi bir penaltı kaçırdım. Maç bittikten sonra kafamda maçı oynamadım. Maçı kafasında oynaması gereken kişi belliydi. Dünya Kupası'na gitseydik de bırakacaktım. Şu anda A Milli Takım'ı eleştirmek çok kolay. Herkes akbaba gibi tepelerinde bekliyor. Şu anda o çocuklara destek olmalıyız." dedi.

"Çok gereksiz yere pohpohlandık"

Burak Yılmaz, "EURO2020'de oranın büyüklüğünü kaldıramadık. Ben de iyi kaptanlık yapamadım. Orada o reaksiyonu gösteremedik. Bunu kabul etmeliyiz ki gelişebilelim. Çok gereksiz yere pohpohlandık." ifadelerini kullandı.

"Son maçta kadrodaydım ama oynamadım, bana prim yatmadı"

Euro 2016 kadrosunda çıkan prim tartışması hakkında açıklama yapan Burak Yılmaz, "EURO2016'da prim 500 bin Euro'ydu. Son maçta ben kadrodaydım ama oynamadım. Bana prim yatmadı. Arda Turan kafama vurdu 'Bana bir hediye alırsın karam.' dedi. Selçuk İnan da 'Ona prim yatmadı.' dedi. Arda Turan da herkesin hakkını savunan bir kaptandır." ifadelerini kullandı.

"Arda Turan dayanamadı bir şey söyledi"

Açıklamalarına devam eden Burak, "Arda 'Sen nasıl prim almazsın.' diye sinirlendi. Ondan sonra bir şey yaşandı. Arda Turan dayanamadı bir şey söyledi. Olaylar öyle başladı. Orada sadece ben değil, yardımcı ekipten kimse prim almadı. Masör, doktor, malzemeci... Kimse almadı." şeklinde konuştu.

"Gruptan da çıkamayınca prim kavgası çıktı"

Ekipteki çalışanlara kendi aralarında topladıkları parayı verdiklerini söyleyen Burak Yılmaz, "Orada futbolcular aralarında para toplayıp onlara prim verdik. Bu da olay oldu. Gruptan da çıkamayınca prim kavgası çıktı. Bu prim davasını basına kim ne şekilde verdiyse, benim ağzımdan laflar söylediyse sadece onlara hakkımı helal etmiyorum." açıklamasını yaptı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 22
  • Sakaryalı Tatanga. 1 yıl önce Şikayet Et
    Futbolculuğun En Ukalası... Avrupa Kupası Alamamış Kendini Topçu Sanıyor... Giit Geell Antalya, kadıköy, Ali sami yen, Eskişehir, Trabzon, Beşiktaş.
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    adam avrupanın ilk dördünde yer alan ligde şampiyonluk yaşamış hemde büyük katkılarıyla
    Cevapla
  • BAYRAM KARAASLAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen diyorsunki 3 istiyorsa 4 vereceksin ama iş 4 lük performansa gelince orda tökezliyorsunuz,diğer meseleye gelince halk edebiyatı yapmışın geçim derdine damga vurmuşsun hiç samimi deilsin sizlerin kazandığıyla deil aile sülele gençindiriyir.Toplum üzerinde hayat yaşıyorsunuz ve hala daha fazlasını istiyorsunuz,Elendiğiniz takımların oyuncuları sizin çeyreğiniz kadar kazanamıyor ancak sizin şımarıklığınız had safhada biraz empati yapın diyecem ama yaşadığınız şatafat buna engel Paraya gelince sonderece profesyonelsiniz ancak yaptığınıza karşılık tepki karşısında amatörsünüz.
    Cevapla
  • SMOWİÇ 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ancak bu kadar yerinde bi yorum yapılabilirdi teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Penaltıyı atsaydında biz bu Portekizi geçemezdik... Ama 2020 keşke yaşanmasaydı
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    fatih terim kaç kez mili takımdan kovuldu kaç kez galatasaraydan gönderildi ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Esas dadik sensin zekasız isminden belli dadik fatihin servetiyle kendini antrenör sanan zavallılar
    Cevapla
  • Dadik İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye zoruna gidiyor? Terim lobisinden değilsen zoruna gitmemeli. Yazdıklarımda; yalan, iftira, abartı var mı? Ne zaman sıfırdan bir takım kurup şampiyon yapmış?Mustafa Denizli'ye büyük hoca derim; ama Terim'e demem; diyemem! Denizli, Anadolu klüplerinde takım kurup çalıştırdı. Kocaelisporlu olduğum için biliyorum! Meselâ Kocaelispor'a Dobrowski'yi getirip Türk futboluna kazandıran Denizli'dir. Altay'dan bir sürü yetenekli topçu çıkardı. Terim'e bak bir de! Ne servet bıraktı Türk futboluna? Hangi futbolcuyu kazandırdı? Kendisi gibi artist bir Arda Turan'dan başka...Terim lobisi yüzünden Türk futbolu bir türlü çöküşten kurtulamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle