Fabian Delph, 32 yaşında futbol kariyerini noktaladı

Leeds United, Aston Villa, Manchester City ve Everton formaları giyen Fabian Delph, 32 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu.

Fabian Delph, 32 yaşında futbol kariyerini noktaladı
Fabian Delph, 32 yaşında futbol kariyerini noktaladı
GİRİŞ 28.09.2022 01:28 GÜNCELLEME 28.09.2022 01:28

Fabian Delph futbola veda ettiğini duyurdu.

32 yaşındaki İngiliz futbolcu son olarak formasını giydiği Everton'dan ayrılmış ve herhangi bir takıma imza atmamıştı.

Sosyal medya hesabından açıklama yayınlayan Delph, futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı. Tecrübeli futbolcu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bugün bu güzel oyunun bana kazandırdığı mutluluk ve minnetten başka bir şey düşünmeden emekliliğimi duyuruyorum. Taraftarlardan aldığım desteğin yanı sıra, temsil etme şansına sahip olduğum muhteşem kulüplerdeki teknik ekiplere, aileme, arkadaşlarıma ve futbolculara teşekkürlerimi sunuyorum."

Fabian Delph hangi takımlarda oynadı?

Leeds United altyapısında yetişen Delph burada İngiliz futbolunun dikkatini çekti ve 2009 yılında 10 milyon euro'luk bedelle Aston Villa'nın yolunu tuttu.

2015 yılında Manchester City, 11.5 milyon euro karşılığında Fabian Delph'i renklerine bağladı ve milli futbolcu Etihad'da dört sezon geçirdi.

2019 yazında Manchester City'den 9.5 milyon euro'luk bonservis bedeliyle Everton'a imza atan Delph, üç sezondur Merseyside ekibinin formasını giyiyordu.

20 kez İngiltere Milli Takım forması giyen Delph kariyeri boyunca 2 Premier Lig, 3 Lig Kupası, 1 FA Cup ve 1 Community Shield kazanma başarısı gösterdi.

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.