Tottenham'ın Kim Min-Jae pişmanlığı

İngiliz basını, Tottenham'ın yaz transfer döneminde gündemine gelen Kim Min-Jae konusunda büyük pişmanlık yaşadığını aktardı.

Tottenham'ın Kim Min-Jae pişmanlığı
Tottenham'ın Kim Min-Jae pişmanlığı
GİRİŞ 20.09.2022 14:52 GÜNCELLEME 20.09.2022 14:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İtalya'da Kim Min-Jae fırtınası sürüyor. Fenerbahçe'den transfer olduğu Napoli'de şu ana kadar müthiş bir performans ortaya koyan Kim Min-Jae, son olarak kazanılan Milan maçında da savunmadaki hamleleriyle yıldızlaştı. Napoli formasıyla toplam 8 maçta 720 dakika sahada kalan Güney Koreli oyuncu, hücumda da takımına 2 gol ile önemli katkı sağladı. Kim Min-Jae'nin başarılı performansı, Avrupa gündeminde de yer tutmaya devam ediyor. 

Kim Min-Jae'nin başarılı performansı, özellikle İngiliz devlerinin dikkatini çekmiş durumda. Tottenham'ın elinden kaçırdığı başarılı savunmacı için yeniden devreye girmesi gündemde. 

Salvatore Bagni: İngiliz kulüplerine önerdim ama ilgilenmediler

Napoli ve İtalya Milli Takımının eski oyuncularından olan, futbolculuk kariyeri sonrası Lazio, Napoli ve Bologna'da yönetici olarak da görev yapan Salvatore Bagni, Kim Min-Jae'yi erken dönemde fark eden isimlerden biri olarak yaşanan süreçlere değindi. 

Corriere dello Sport'a açıklamalarda bulunan Bagni, "Üç yıl önce bilgi aldığım, işbirliğim olan bir arkadaşım vardı. Kim Min-Jae'yi İngiltere'ye önermek istedim. Jeonbuk'tan Beijing Gouan'a 5 milyon Euro karşılığında yeni transfer olmuştu. Ama sadece İngiliz kulüplerinden değil kimseden geri dönüş gelmedi. Ertesi yıl ise 24 yaşında sadece 3 milyon Euro'ya Fenerbahçe'ye transfer oldu" ifadelerini kullandı. 

'Kimse potansiyelinin farkına varamamış'

Kim Min-Jae konusunda yaptığı önerinin dikkate alınmamasına ilişkin ise Bagni, "Bu, kimsenin potansiyelini fark edemediği anlamına geliyor. Giuntoli'yi tebrik ederim. Kim Min-Jae; kişiliği ve karakteriyle de beni şaşırttı. Hiç hata yapmıyor. Fiziksel olarak çok üst düzey. İtalya'ya geldiğinden beri Spalletti'nin de etkisiyle çok gelişti" ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe'den önce Tottenham

Salvatore Bagni, ülkesinden Çin'e transfer olduğu dönemde Kim Min-Jae'yi önerdiği kulüplerden karşılık alamadığını belirtmişti. Fakat Çin'deki performansıyla Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce ise Tottenham'ın ilgisini çektiği belirtilmekte.

Area Napoli, Çin'den Fenerbahçe'ye transfer olamdan önce Tottenham'ın Kim Min-Jae konusunda olumlu görüşlere sahip olduğu fakat sonucunda bir hamle yapılmadığını aktardı. İngiliz ekibi harekete geçmezken Vitor Pereira'nın da etkisiyle devreye giren Fenerbahçe, transferi bitirmişti. 

İngilizler hata olarak görüyor

İngiliz basınından Daily Express, Çin'deki süreç bir yana yaz aylarında Kim Min-Jae transferini bitiremeyen Antonio Conte'nin Tottenham'ının bir hata yaptığını belirtiyor. 

Kim Min-Jae'nin menajeri Ho Lee de yaz aylarında Tottenham'ın oyuncusuyla ilgilendiğini ifade etmişti. Birçok kulüple görüntülü konuşmalar yaptıklarını belirten Lee, Kim'in devamlı oynayacağı ortam adına Napoli'yi tercih ettiklerini aktarmıştı. 

Kim Min-Jae yerine Lenglet

Daily Express, Antonio Conte yönetimindeki Tottenham'ın Kim Min-Jae yerine Barcelona'dan Clement Lenglet'yi kiralamaya karar verdiğini belirtti. Şimdilerde ise savunma hattındaki sakatlık sorunlarının etkisi ve Güney Koreli oyuncunun Napoli'de sergilediği performans nedeniyle Tottenham'ın birçok kez elinden kaçırdığı Kim Min-Jae transferinden dolayı büyük pişmanlık duyduğu aktarılıyor.

- Fanatik

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kim i inter bile istede adamın menejeri açıklama yaptı oynayabileceği klübü napoli olarak belirlediler.Bizdeki menejer futbolcu üzerinden para kazanıp takımları borç batağına sürükler işte böyle menejer 2 tarafa fayda sağlar
    Cevapla
  • KARLI DAĞLAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir söz vardır. KAÇAN TAVŞAN BÜYÜK OLUR. Siz derdinize yanın artık...
    Cevapla
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    bu koreliler aynı bize benziyorlar. adam uyanık gitti hala yazı yazdırıyor dönüşü sıcak tutmak için.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Gani beyi yorumundan dolayi tebrik ediyorum, aynen katılıyorum
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Üç kağıtçılıkta kimse bize benzeyemez.
    Cevapla
  • Sevil 1 yıl önce Şikayet Et
    Offf benm hakkımda biri böyle yerinde bi başarılı bir tespit yapsaydi ben sokağa çıkamazdm. Gani beye özel tebrik
    Cevapla
  • Gani Belen 1 yıl önce Şikayet Et
    Koreliler bize benzemiyorda yorumundan da anlaşılacağı üzere maalesef sen toplumumuzun büyük bir kısmını temsil ediyorsun kemal bey ; fitne,fesat,haset,çekememezlik. ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle