İtalya'da ofsayt tartışması büyüyor!

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 6. haftasında Juventus'un Salernitana ile 2-2 berabere kaldığı maçta, uzatma dakikalarında attığı golün VAR kararının ardından ofsayt nedeniyle iptal edilmesinin tartışmaları sürüyor.

İtalya'da ofsayt tartışması büyüyor!
İtalya'da ofsayt tartışması büyüyor!
GİRİŞ 12.09.2022 16:56 GÜNCELLEME 12.09.2022 16:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Maç sonrasında Juventus takımı ve taraftarları, Arkadiusz Milik'in VAR tarafından iptal edilen golü sonrası hakem kararına sosyal medyadan tepki gösteriyor. Karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Milik de ofsayt anının görüntüsünü paylaşarak, "Söylenecek söz yok" ifadesini kullandı.

Pozisyonda ofsayt pozisyonunda olmayan Milik'in golü sırasında VAR, Juventus futbolcusu Leonardo Bonucci'nin ofsaytta olduğu kararını verirken Juventus cephesi ise Bonucci'nin pasif ofsayt durumunda olduğu ve Salernitana futbolcusu Antonio Candreva'nın da ofsaytı bozduğunu iddia ediyor.

Juventus ekibi, VAR kararının yanlış olduğunu, Bonucci ofsayt pozisyonunda olsa dahi oyuna müdahale etmediği için ofsayt kararının verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Milik 90+5'inci dakikada Juventus'un 3. golünü kaydetmesine rağmen VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi. Gol sevinci sırasında formasını çıkaran Milik, ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı.

Golün iptali sonrası iki takım oyuncuları arasında yaşanan tartışmada Salernitana'dan Fazio 90+7, Juventus'tan da Cuadrado 90+9'uncu dakikada kırmızı kart gördü.

Puanını 10'a çıkaran Juventus 8'inci, 7'ye yükselten Salernitana ise 10. sırada yer aldı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 7
  • vecihi 1 yıl önce Şikayet Et
    offside kuralını kaldırın. bol gol olsun maçlarda
    Cevapla
  • qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    fb ümraniye maçında ümraniyeli futbolcu ofsayttayken topa vuracak gibi hamle bile yaptığı halde var ofsat vermemişti.
    Cevapla
  • Beyazgül 1 yıl önce Şikayet Et
    Sarıgülün seçim vaadi ofsaytı kaldırcaklarmış
    Cevapla
  • 1907 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza sahasının içinde pasif ofsaytı kaldırırsanız bütün bu anlamsız tartışmalar biter.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gitti 820 lira.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi olmuş. Haram paradan hayır gelmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle