Premier Lig'de 23 yıl sonra gelen galibiyet!

23 yıl sonra Premier Lig'e yükselen Nottingham Forest ligin 2. haftasında West Ham United'ı Taiwo Awoniyi'nin tek golüyle devirdi ve ilk 3 puanını aldı.

Premier Lig'de 23 yıl sonra gelen galibiyet!
Premier Lig'de 23 yıl sonra gelen galibiyet!
GİRİŞ 14.08.2022 20:15 GÜNCELLEME 14.08.2022 20:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz sezonun sona ermesinin ardından Play-Off'lardan İngiltere Premier Ligi'ne çıkan Nottingham Forest 23 yıl sonra döndüğü lige iyi başlayamamıştı. Köklü ekip, ilk maçında Newcastle United'a 2-0 kaybederken, ikinci hafta maçında West Ham United'la kozlarını paylaştı.

Mücadelenin ilk devresi karşılıklı ataklarla geçilirken, 45. dakikaya golsüz eşitlikle girildi. Tam 'İlk yarı bitti' denirken, sahneye Taiwo Awoniyi çıktı ve Nottingham ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Aynı zamanda bu gol Kırmızı-Beyazlılar'ın 23 yıl sonra çıktıkları Premier Lig'deki ilk golleri oldu.

İkinci devrede West Ham United oyuna ağırlığını koydu, atakları buldu, 65'te de penaltı kazandı. Fakat beyaz yuvarlağın başına geçen Declan Rice penaltı atışından yararlanamadı. Kalan dakikalarda da Nottingham savunması gole izin vermedi ve mücadele 1-0 sona erdi.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • H.Bulut 1 yıl önce Şikayet Et
    Nottingham Forest çocukluğumuzun ismi Avrupa kupalarinda hep önde olan takımdı. Özlemişiz.
    Cevapla
  • Siirtli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten öyle. Hele o eski süt kupası maçları 2-2 lik 3-2 lik maçlar...
    Cevapla