Jürgen Klopp koleksiyonuna bir kupa daha ekledi

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, İngiltere Süper Kupa’yı kazanarak Liverpool’da 7. kupasını kazanırken, kariyerinde 12. kupasına uzandı.

Jürgen Klopp koleksiyonuna bir kupa daha ekledi
Jürgen Klopp koleksiyonuna bir kupa daha ekledi
GİRİŞ 31.07.2022 12:53 GÜNCELLEME 31.07.2022 12:53

2015 yılının Ekim ayında imzaladığı sözleşme ile İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool’un başına geçen Jürgen Klopp, başarısını yeni bir kupa ile sürdürüyor.

İngiltere'de bir önceki sezonun Premier Lig şampiyonu ile FA Cup şampiyonu arasında oynanan Süper Kupa finalinde bu yıl Manchester City ile Liverpool karşılaştı. Kırmızılar sahadan 3-1 galip ayrılarak Community Shield’ın sahibi oldu. Liverpool’un başında 8. sezonuna giren Klopp, bu zaferle birlikte İngiliz ekibine 7. kupayı kazandırdı. Dünyada 2 kez ‘yılın antrenörü’ ödülünü de kazanan Alman teknik adam, Premier Lig şampiyonluğunun yanı sıra, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, Lig Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası, UEFA Süper Kupa ve FA Cup zaferleri yaşadı.

Liverpool’dan önce Borussia Dortmund’u çalıştıran Klopp, sarı-siyahlıların başında 2 kez Bundesliga şampiyonluğu, 2 kez Almanya Süper Kupa ve 1 kez de Almanya Kupası’nı kazanmıştı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.