Alex Ferguson Manchester United'a geri döndü! Görevi şaşırttı...

Premier Lig'de yeni sezona Erik ten Hag yönetiminde hazırlanan Manchester United, Alex Ferguson'la danışmanlık için anlaştı.

Alex Ferguson Manchester United'a geri döndü! Görevi şaşırttı...
Alex Ferguson Manchester United'a geri döndü! Görevi şaşırttı...
GİRİŞ 29.07.2022 21:00 GÜNCELLEME 30.07.2022 01:07

Daily Mail'de yer alan haberde, Manchester United CEO'su Richard Arnold'ın Alex Ferguson'a danışmanlık teklif ettiği ve tecrübeli çalıştırıcının bu teklifi kabul ettiği belirtildi.

Haberde, Arnold'ın kulübün yönetimiyle ilgili daha fazla yardım alabilmek için bir kurul oluşturduğu ve bu kurulda Alex Ferguson'la birlikte eski CEO David Gill, takımın efsanevi isimlerinden Bryan Robson ve şu anda kulüpte futbol direktörü olarak çalışan John Murtough'un yer aldığı ifade edildi.

Gill ve Ferguson birlikte çalıştı

Manchester United'da 2003-2013 yılları arasında CEO olarak görev yapan David Gill, 2013'te teknik direktörlüğü bırakan Alex Ferguson'la 10 yıl çalışmıştı.

Yeni oluşturulan kurulla David Gill de Alex Ferguson tekrar birlikte çalışmaya başlayacak. Manchester United'a 1981'de transfer olan Bryan Robson ise Alex Ferguson'la birlikte 8 sezon çalıştı.

Alex Ferguson'ın Manchester United kariyeri

Aberdeen'den 1986'da ayrılarak Manchester United'ın başına geçen Alex Ferguson, 2013 yılında emekli olduğunu açıkladı.

Görev kaldığı 27 yılda Manchester United'la 13 Premier Lig şampiyonlu yaşayan Alex Ferguson, Şampiyonlar Ligi kupasını 2 kez müzesine götürdü.

Alex Ferguson, Manchester United'da ayrıca 5 F.A. Cup ve 4 İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı.

- NTV Spor

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.