İtalya Serie A'da play-off kararı!

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), Seria A'da sezon sonunda ilk iki sıradaki takımların puanı eşit olduğu takdirde şampiyonu belirlemek için tek maçlık final oynanacağını açıkladı.

İtalya Serie A'da play-off kararı!
İtalya Serie A'da play-off kararı!
GİRİŞ 29.06.2022 15:58 GÜNCELLEME 29.06.2022 15:58

FIGC genel kurulu sonrasında dün gece saatlerinde yapılan açıklamada, gelecek sezondan itibaren ligi zirvede eşit puanlarla tamamlayan iki takım arasında şampiyonu belirlemek üzere play-off yöntemine gidilecek ve tek maç üzerinden final müsabakası oynanacak. Final sonucunda da eşitlik bozulmadığı takdirde uzatmalara gitmeden direkt penaltı atışları yapılacak.

5 oyuncu değişikliği kalıcı hale getirildi!

FIGC'nin aldığı bir diğer karara göre ise pandemi döneminde getirilen 5 oyuncu değişikliği kalıcı hale getirildi. Maçın uzatmaya gitmesi durumunda ise takımlar 1 oyuncu daha değiştirebileceği de belirtildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.