İtalyan devi Milan resmen satıldı!

İtalya Serie A şampiyonu Milan, ABD’li şirket RedBird Capital Partners firmasına 1.2 milyar Euro karşılığında resmen satıldı.

İtalyan devi Milan resmen satıldı!
İtalyan devi Milan resmen satıldı!
GİRİŞ 01.06.2022 12:46 GÜNCELLEME 01.06.2022 12:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Serie A’da 2021-2022 sezonunu Inter’in 2 puan önünde 86 puanla şampiyon tamamlayan Milan’ın satışı gerçekleşti. 11 yıl sonra ligi zirvede tamamlayan kırmızı-siyahlıların 1.2 milyar Euro karşılığında ABD’li şirket RedBird Capital’a satıldığı açıklandı. 2020 yılında Fransız takımı Toulouse’u satın alan şirket, böylelikle 2. futbol takımının yönetimini aldı.

Şirketin kurucusu ve yönetici ortağı Gerry Cardinale yaptığı açıklamada, “Milan’ın şanlı tarihinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. İtalya’nın en tepesinde hak ettiği yere dönerken kulübün bir sonraki döneminde rol oynamaktan heyecan yaşıyoruz. Tüm Elliott ekibine, Milan’ı yeniden inşa etmek ve kulübü Serie A’nın zirvesindeki hak ettiği yere geri döndürmek için son 4 yılda yaptıkları muazzam çalışma için teşekkür etmek istiyorum. Yönetim, futbol kulüplerinin sahada başarılı ve saha dışında sürdürülebilir olabileceğini gösterdi” ifadelerini kullandı.

Kulüp, Temmuz 2018’de bir başka ABD’li şirket Elliott Management tarafından satın alınmıştı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 9
  • refik 1 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray'ı da katarlılar alsa ne güzel olacak para krizi muhabbetinden gına geldi
    Cevapla
  • Enes 1 yıl önce Şikayet Et
    bu insanlarda akıl yok gs yi neden almıyor diyorlar haha . gsnin 5 milyar tl borcu var gs satıldığın da adama üste para vermeniz gerekiyor
    Cevapla
  • Giray 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de neden olmuyor anlamıyorum. Bursaspor satin alinsa Avrupa'da kafaya oynasa ne olur ? Adamlar takımı alip kacamaz ya. Yoksa 2. Lige mi düşürürler? Anlamıyorum. Kongrede uc bes herif mal sahibi gibi resmen. Takım uzerinden zengin oldular.
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    bizim 3 büyükleri de birileri alsın yoksa beceriksiz inşaatcıların elinde hepsi batacak az kaldı.
    Cevapla
  • Recebb 1 yıl önce Şikayet Et
    Gs yı keşke satın alsalar hiç olmassa İlk 5 te olur
    Cevapla
  • Lan yürü 1 yıl önce Şikayet Et
    Git cikcik seni sanki basarınız var şu ülkede
    Cevapla
  • ahmet nur çebi 1 yıl önce Şikayet Et
    gs kümeye
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalama!!! Bırakın şu 3 büyük küresel takımları. Diğer branşlardaki bizi gururlandıran genç kardeşlerimizi destekleyin
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    en fazla şampiyon olan takım gs, sen başka takıma söyle onu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle