Aleksander Ceferin resti çekti: UEFA’dan atarız

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi projesini yeniden gündeme getiren kulüpleri çok sert bir şekilde uyardı.

Aleksander Ceferin resti çekti: UEFA’dan atarız
Aleksander Ceferin resti çekti: UEFA’dan atarız
GİRİŞ 04.03.2022 09:47 GÜNCELLEME 04.03.2022 22:06

Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi’ni yeniden gündeme getiren kulüplere rest çekti. 

Financial Times gazetesinin Londra’da düzenlediği Futbol Zirvesi’nde konuya ilişkin açıklamalarda bulanan Ceferin, “Avrupa Süper Ligi’nden bahsedenler, futboldan bahsetmiyor. Bu futbol dışı projenin sürekli olarak önümüze getirilmesinden bıktım usandım. Önce pandeminin tam ortasında bu saçmalığı başlattılar. Şimdi de Avrupa’da bir savaşın ortasındayız ve yine başladılar. Bunlar belli ki paralel bir dünyada yaşıyorlar” diye konuştu.

"KORKUNÇ DURUMDAYIZ"

Ukrayna’daki savaşın yol açtığı sorunlara ve acılara dikkat çeken Ceferin, şöyle devam etti:

"Gerçekten korkunç bir durumdayız, Ukrayna’daki futbolculara yardım etmek için uğraşıyoruz. Bazıları ise futbolu bitirecek bu proje üstünde çalışıyor. Onlar için taraftarlar müşteri, bizim içinse taraftar, taraftardır."

AGNELLİ’Yİ TOPA TUTTU

O dönemki ECA (Avrupa Kulüpler Birliği) Başkanı (Juventus Başkanı Andrea Agnelli), Süper Lig’i başlatmadan bir hafta önce bizim yeni Şampiyonlar Ligi modelimizi övüyordu. İsterlerse elbette kendi liglerinde oynayabilirler. Kimse onları durduramaz. Ancak, eğer kendi liglerinde oynarlarsa bizim rekabetimizde yer alamazlar”