Zenit'ten, Ukraynalı futbolcusunun sözleşmesini feshetme kararı!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından başlayan olayların artçıları hızla devam ediyor. Rusya'nın dev kulübü Zenit, Ukraynalı futbolcusu Yaroslav Rakitskiy'in sözleşmesini feshetme kararı aldı.

Zenit'ten, Ukraynalı futbolcusunun sözleşmesini feshetme kararı!
Zenit'ten, Ukraynalı futbolcusunun sözleşmesini feshetme kararı!
GİRİŞ 26.02.2022 10:22 GÜNCELLEME 26.02.2022 11:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi futbol dünyasını da etkiledi. Rusya'nın dev kulübü Zenit'in, Ukraynalı futbolcuyu kovduğu iddia edildi. Bu gelişme sonrası futbol dünyası harekete geçti. 

'SAVAŞA HAYIR' PAYLAŞIMI YAPTI
 
Rusya'nın önde gelen kulübü Zenit'te forma giyen Yaroslav Rakitskiy, Ukrayna'ya yapılan saldırıların ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Ukraynalı savunmacı, "Savaşa hayır" notu düşerek bu paylaşımı yayınladı.

RUS BASINI İDDİA ETTİ 

Rusya'nın önde gelen haber sitelerinden Russian Football News'in haberine göre; Zenit Kulübü, 32 yaşındaki oyuncunun sözleşmesini bu paylaşım ardından feshetme kararı aldı. Buna karşın Rus ekibi henüz resmi bir açıklama yapmadı.

FIFA'NIN KARARI MERAK KONUSU
 

Zenit'in Yaroslav Rakitskiy'nin sözleşmesini resmen feshetmesi halinde FIFA'nın alacağı karar ise henüz bilinmiyor. Rus basının bu haberi sonrasında futbolseverler de harekete geçti. İçlerinde Rus futbolseverlerin de yer aldığı sosyal medya kullanıcıları, Zenit'in bu kararı almaması gerektiğini belirtti. Yaroslav Rakitskiy'nin Rus ekibiyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

MİLLİ TAKIMI BIRAKTI 

Öte yandan Yaroslav Rakitskiy, Ukrayna Milli Takımı'nın formasını son olarak 2018'de giydi. 32 yaşındaki oyuncunun Rusya temsilcisine transferi sonrasında Ukrayna Milli Takımı idarecileri bir daha Rakitskiy'i kadroya davet etmedi.

TAKIMIN VAZGEÇİLMEZİYDİ 

Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz nedeniyle sözleşmesinin feshedilmesi gündemde olan 32 yaşındaki stoper bu sezon Zenit formasını 23 kez giydi. Tecrübeli futbolcu 2 kez gol sevinci yaşadı. Yaroslav Rakitskiy takım arkadaşlarına ise 6 asist yaptı.

YORUMLAR 5
  • hakmyemez 2 yıl önce Şikayet Et
    o halde tüm isgalci katil sömürgeci abd li israilli yunan futbolcularinda sözlesmeleri iptal edilsin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusları bütün organizasyonlardan men etsinler
    Cevapla
  • Osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hemen Türk takımları alsın. Siyaset futbola sokarlarsa o zaman zeniti de tüm müsabakalardan atsınlar.
    Cevapla
  • olduu 2 yıl önce Şikayet Et
    He o zaman tüm futbolcuları dolduralım iyi kötü demeden. Sizin spor anlayışınız bu. Akşama kadar hakeme sallayan tiplerden ancak böyle bir yorum gelebilirdi.
    Cevapla
  • . . . 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyaya gittiği için ukraynalılar, ukraynalı olduğu için ruslar gözden çıkarmış
    Cevapla