Ronaldo 95 yıllık rekoru kırdı! Manchester United tek golle kazandı

Premier Lig'in 16. haftasında Manchester United, deplasmanda Norwich City'yi Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 mağlup etti.

Ronaldo 95 yıllık rekoru kırdı! Manchester United tek golle kazandı
Ronaldo 95 yıllık rekoru kırdı! Manchester United tek golle kazandı
GİRİŞ 11.12.2021 23:01 GÜNCELLEME 11.12.2021 23:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Manchester United, yeni teknik direktörü Ralf Rangnick'le ligde çıktığı ikinci maçında Norwich'i 1-0 mağlup etti. Şampiyonlar Ligi'nde İsviçre'nin Young Boys takımı ile 1-1 berabere kalmasına karşın, grubunu lider tamamlayan Kırmızı Şeytanlar'ı galibiyete taşıyan isim Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli, 75. dakikada penaltıdan fileleri havalandırdı ve Manchester United'a üç puanı getiren isim oldu.

Manchester United, bu galibiyetle puanını 27 yaptı ve ilk dört iddiasını sürdürdü. Ozan Kabak'ın 90 dakika forma giydiği Norwich City ise 10 puanda ve 20 takımlı ligde son sırada kaldı. 

CRISTIANO RONALDO'YA YENİ UNVAN

Cristiano Ronaldo, Norwich karşısında takımını galibiyete taşıyan isim olurken; 1926-27 sezonunda James Hanson ve Joe Spence'in ardından (Chapman, Hilditch, Bamlett) 95 yıl sonra bir sezonda üç farklı teknik adamla gol atan ilk futbolcu unvanını elde etti. Ronaldo, Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick ve Ralf Rangnick'in teknik direktörlüğünde gol atmayı başardı.

RONALDO'DAN 165 FARKLI TAKIMA GOL

Ronaldo bu sezon, Manchester United ile çıktığı resmi maçlarda 15 gole direkt katkı yaptı. Portekizli, 13 gol attı; 2 de asist yaptı. Ronaldo, ligde ise 9 gole direkt etki etti. İkisi penaltıdan olmak üzere 7 gol kaydetti, 2 de asist yaptı.

Cristiano Ronaldo, kariyerinde toplam 165 farklı takım ağlarını havalandırdı. 36 yaşındaki oyuncu 120 kulüp (Ronaldo, 160 kulübe karşı oynadı), milli takım formasıyla da 45 takım karşısında gol sevinci yaşadı.

BİR UNVAN DA RALF RANGNICK'İN

Manchester United, Ralf Rangnick teknik direktörlüğünde çıktığı ikinci lig maçında da kalesini gole kapattı. Rangnick'li Manchester United, ilk karşılaşmasında Crystal Palace'ı yine aynı skorla 1-0 yenerken; Rangnick, 1903'te (118 yıl sonra) Ernest Mangnall'dan bu yana ligdeki ilk iki maçında gol yemeden ayrılan ilk isim oldu.

 

YORUMLAR 4
  • Hehe 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam oyununu oynuyor. Takımda ne olursa olsun oyununu oynuyor. Bence iyi bir özellik
    Cevapla
  • Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadim. Cok mahretli bisey gibi gelmiyor bana.
    Cevapla
  • Çöpbilgiler.com 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne saçma istatsikler. Size bu ve benzeri 1 milyon ama işe yaramayan istatistik veri cikarabilirim
    Cevapla
  • Komik 2 yıl önce Şikayet Et
    Çıkar hadi bekliyorum:)
    Cevapla