Tayfun Korkut, Hertha Berlin'de!

Tayfun Korkut, Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'in yeni teknik direktörü oldu. Alman ekibi anlaşmayı sosyal medyadan duyurdu.

GİRİŞ 29.11.2021 12:41 GÜNCELLEME 29.11.2021 13:22

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha Berlin’de teknik direktörlük görevine Tayfun Korkut getirildi.

Alman ekibinden yapılan açıklamada, kulüp yönetiminin mevcut durumu ayrıntılı analiz ettikten sonra teknik direktör Pal Dardai’yın görevine son verme kararının alındığı ifade edildi.

Takımın yeni teknik direktörü Tayfun Korkut’un olacağı aktarılan açıklamada, 47 yaşındaki Türk teknik adamın yardımcılığını Ilya Aracic’ın yapacağı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada Korkut ve Aracic’in sezon sonuna kadar sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

Hertha Berlin’in sportif direktörü Fredi Bobic, geçen sezon takımı zor bir dönemde alan ve ligde kalmayı başaran Dardai’ya teşekkür etti.

Bobic, Tayfun Korkut ile takıma yeni bir ivme kazandırmak istediklerini belirterek, "Tayfun bir takımı sadece istikrara kavuşturmayı değil, aynı zamanda titiz ve tutkuyla yaptığı çalışmasıyla ve kendi fikirleriyle geliştirebileceğini geçmişte göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Tayfun Korkut hangi takımları çalıştırdı?

Futbolu bıraktıktan sonra Sociedad, Hoffenheim ve Stuttgart altyapılarında antrenörlüğe başlayan Tayfun Korkut, ardından A Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yapmıştı.

Teknik direktörlük kariyerine 2014'te Hannover 96'da başlayan Tayfun Korkut daha sonra Kaiserslautern, Leverkusen ve Stuttgart'ı çalıştırmıştı.

Tayfun Korkut, 2018'in Ekim ayında Stuttgart'tan ayrıldıktan sonra herhangi bir takım çalıştırmadı.