Efsane geri dönüyor! Barcelona'da Xavi sesleri

Barcelona'da Ronald Koeman dönemi 15 ay sürdü. Katalan devinde teknik direktörlük için adı geçen isim ise kulübün efsanesi Xavi.

Efsane geri dönüyor! Barcelona'da Xavi sesleri
Efsane geri dönüyor! Barcelona'da Xavi sesleri
GİRİŞ 28.10.2021 12:02 GÜNCELLEME 28.10.2021 22:54

Barcelona'da arabası dahi yumruklanan teknik direktör Ronald Koeman ile yollar ayrıldı.

ÖNCE EL CLASICO SONRA FALCAO

Katalan ekibi Real Madrid yenilgisinden 3 gün sonra Rayo Vallecano'ya da mağlup oldu. Madrid ekibinin tek golünü Radamel Falcao attı. Kolombiyalı yıldızın golü, Ronald Koeman'ın da Barcelona'daki sonunu getirdi.

Katalan kulübünde Başkan Joan Laporta Hollandalı teknik adama görevden alındığını söyledi. Böylece Barcelona'da Koeman dönemi yaklaşık 15 ayda sona erdi.

KOEMAN BARCELONA'DA NE YAPTI?

Katalan ekibi ligde 15 puanla 9. sırada. Koeman yönetiminde çıkılan 10 maçta 4 kez kazanabilen Barcelona sahadan 3 kez beraberlikle ayrıldı 3 kez de mağlup oldu.

Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde ise Bayern Münih ve Benfica'ya 3-0'lık sonuçlarla yenildi, Dinamo Kiev'i 1-0 mağlup etti.

İspanya'da "Koeman gönderildi" manşetleri atılırken, görev için öne çıkan kişi, Barcelona'nın tarihine geçen isimlerden Xavi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR XAVI Mİ OLACAK?

Takımın başına Barcelona tarihinin efsanevi isimlerinden Xavi Hernandez'in geçmesi bekleniyor. Daha önce kaptanlık görevini üstlenen ve oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Xavi, Barcelona'dan ayrıldıktan sonra bir süre Al-Sadd forması giymiş, daha sonra da teknik direktör olarak takımın başına geçmişti.

Eski ispanyol futbolcu tam 1 yıldır Katar Ligi'nde Al Sadd'ı çalıştırıyor. Doha ekibi Xavi yönetiminde 34 maçtır yenilmedi ve bu alanda lig rekorunu geliştirmeye devam ediyor.

İSPANYA BASINI NE DEDİ?

İspanya'da "Koeman gönderildi" manşetleri atılırken, teknik direktör olarak sadece Xavi'nin ismi geçtiği, İspanyol teknik adam ve kulübüyle görüşmelerin başladığı ifade edildi.

Xavi, Barcelona'da 4 Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga, 3 İspanya Kupası, 8 İspanya Süper Kupası, 2 de UEFA Süper Kupası kazanmıştı.