İngiltere'deki yakıt krizi futbola sıçradı

İngiltere'de gittikçe büyüyen yakıt problemi ülkenin spor dünyasında da etkisini hissettirmeye başladı.

İngiltere'deki yakıt krizi futbola sıçradı
İngiltere'deki yakıt krizi futbola sıçradı
GİRİŞ 30.09.2021 14:31 GÜNCELLEME 30.09.2021 14:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıktığı Brexit süreci ve sonrasında COVID-19 pandemisi sebebi ile TIR şoförü eksikliği yaşamasının tedarik zincirlerine olan etkisi gittikçe büyüyor.

Hemen her sektörde teslimatlarda aksamalar yaşanırken, özellikle yakıtların tedarik zincirindeki problemlerin büyümesi panik havası oluşturdu ve benzin istasyonlarında çok uzun kuyruklar oluşturdu. Buna bağlı olarak da ülkenin birçok yerindeki istasyonlarda benzin kalmadı ve bu durum spora da yansıdı.

İlk problem İngiliz futbolunda alt liglerde görüldü. Birçok maç bu sorun sebebi ile ertelenirken, kulüplerin takım otobüslerinde kullanılmak üzere yakıta erişiminde problem olmadığı fakat oyuncuların kulüp binasına veya takım otobüsünün olduğu yere gelmekte problemler yaşadığı belirtildi. Hal bölye olunca İngiltere'de "Premier League veya Championship maçları da sekteye uğrar mı?" sorusu akıllara geldi.

Bu konu hakkında yorum yapan İngiliz yetkililer, kulüplerin kendi yakıt depolarının olduğunu ve uzun bir süre problem yaşamayacaklarını söyleseler de aynı durum futbolcular için geçerli değil ve bazı futbolcuların antrenmana katılmakta aksadığı görüldü.

Milwall kulübünün forveti Matt Smith de bu durumu gözler önüne seren bir paylaşımda bulundu. Smith, Twitter'da takipçilerine "Fulham/Chelsea taraflarında nerede yakıt aramak iyi bir tercih olur? Bulmakta zorlanıyorum. Yoksa da birisi beni alıp antrenmana götürebilir mi?" dedi.

Öte yandan, kulüp ve futbolcuların öz kaynakları ile bu problemi aşacağı varsayıldığında bile taraftarların stadyuma gelmelerinde aksaklıklar olacağına kesin gözü ile bakılıyor. (NTV Spor)

YORUMLAR 5
  • Vanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Taksiciler vergi veriyormu bilen varmı. Taksmetreye takacaksın cihazı direkt maliye görecek ay sonu vergisini ödemeyen taksi men cezası
    Cevapla
  • Braveheart 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç yeni heykel yaptırsınlar, bakarlar onlarda belki tutar.
    Cevapla
  • ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumların ahı bitirecek sizi...
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp gelsin başa paranızla rezil olursunuz ne yakıt alırsınız ne gıda hiçbirşey herşey karaborsaya düşer 80 lerde bu ülke bunu yaşadı o kadar uzak sanmayın 80 leride
    Cevapla
  • ZIMBO 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de olsa KK avrupaya şikayet ederdi devleti şimdi gel gör ki dostları benzin bulamiyor hepiniz beter olun
    Cevapla