Paris Saint Germain'de çılgın Messi geliri

PSG’ye transfer olan Messi’nin yeni formalarından bir günde 830 bin adet satıldığı belirtildi. Ronaldo’nun 520 binlik forma satış rekorunu kırdığı öne sürülen rakamın 100 milyon doların üstünde bir getirisi bulunuyor.

Paris Saint Germain'de çılgın Messi geliri
Paris Saint Germain'de çılgın Messi geliri
GİRİŞ 14.08.2021 15:14 GÜNCELLEME 14.08.2021 15:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint Germain'in Lionel Messi'yi transfer etmesi etkilerini hissettirmeye devam ediyor. PSG'nin Messi formalarından elde ettiği dev gelir belli oldu. Messi, Ronaldo'nun rekorunu kırdı.

830 BİN FORMA

Lionel Messi’nin Paris Saint Germain’e transferinin futbol tarihinin forma satış rekorunu kırdığı iddia edildi. İspanya ve İtalya basınında yer alan haberlerde Arjantinli yıldızın yeni takımına imza atmasının ardından 24 saat içinde 830 bin forma satıldığı bildirildi.

105 MİLYON DOLAR

Bu rakamla Ronaldo’nun Juventus’a gidişinin ardından satılan forma sayısı geride bırakıldı. Lionel Messi için gerçekleştirilen forma satışında 105 milyon dolar elde edildiği ileri sürüldü.

RONALDO'YU GERİDE BIRAKTI

Paris Saint Germain’in ise üretici firmayla anlaşması gereği bu ücretin belli bir miktarını aldığı belirtiliyor. Real Madrid ile yollarını ayırdıktan sonra Juventus’a giden Ronaldo için hazırlanan formalardan 24 saatte 520 bin adet satıldığı ve bunun rekor olduğu belirtilmişti.

Bu satışın Torino ekibine 60 milyon dolar getirdiği ifade edilmişti. Paris Saint Germain kulübü böylece yıldız oyuncu için harcayacağı paraları karşılayacak kaynağın da önemli bir kısmını bulmuş oldu.

Futbolcunun gelişinin ardından büyük oranda artan fan tokenları aracılığıyla da milyon euroluk yeni gelirler elde edildiği iddia ediliyor.

Fransız ekibinden yıllık yaklaşık 35 milyon euro alacağı belirtilen Messi’nin maaşının önemli bir bölümünün, elde edilen bu gelirlerle karşılanma fırsatı doğuyor. (Milliyet)

YORUMLAR 6
  • Bize ne 2 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne
    Cevapla
  • Rebelboy1903 2 yıl önce Şikayet Et
    Formalar kaç euro ki 100 milyon euro gelir elde ediyor
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    125 € forma oraya gorede gayet makul bir fiyat
    Cevapla
  • cahil 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk kulüpleri de getirse Messi'yi maaşını çıkarır ve üzerine kar bile yapar
    Cevapla
  • Gokhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Messi bedavaya getirilmis oldu Adamlar isi biliyor
    Cevapla
  • Kaşif 2 yıl önce Şikayet Et
    Messiyi bedavaya getirmek böyle bir şey zekaya ticari zeka
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle