Burak Yılmaz: Lille'e Türkiye'den iki isim önerecek olsam...

Kariyerini Lille'de sürdüren A Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Burak Yılmaz, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz: Lille'e Türkiye'den iki isim önerecek olsam...
Burak Yılmaz: Lille'e Türkiye'den iki isim önerecek olsam...
GİRİŞ 15.04.2021 13:56 GÜNCELLEME 15.04.2021 13:59
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Fransa'da oynadığı futbol ile adından söz ettiren milli futbolcu Burak Yılmaz Fransız basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Sahada yaşın önemli olmadığını söyleyen tecrübeli golcü "Genç oyunculara saha içerisinde ve dışarısında örnek olmak zorundayım. Genç bir oyuncu bana baktığında tecrübeyi görecek ama özellikle performans da görecek. Çünkü, sahada 'ağabey' diye bir kavram yoktur. Maç sırasında 18 yaşındaki bir futbolcu da aynıdır, 30 yaşındaki futbolcu da. 30 yaşındaki biri sadece daha fazla kilometre yapmıştır. Ayrıca, ben de genç oyunculardan çok şey öğreniyorum. Bu iş karşılıklı." dedi.

"BEN ZAFER İSTİYORUM"

Sözlerinden çok performansının konuşulmasını isteyen Burak "Takımda Jose, Benjamin, Mike ve benim gibi tecrübeli oyuncular da var, çok genç oyuncular da. Burada güzel bir karma var. Ben sözleriyle değil performansıyla konuşan bir lider olmak istiyorum. Ben zafer istiyorum. Mücadele ederim. Ben herkese kazanmak istediğimi göstermek isterim." dedi. 

NEDİR BU 'AĞABEY' KAVRAMI?

"Takım içerisinde 'Ağabey' dediğiniz kavram, gençlerle tanışacak, iletişim kuracak, gelişmelerine yardımcı olacak, onlarla birlikte çalışacak ve mükemmeliğe ulaşmalarına yardımcı olacak. Bunların hepsini de nezaket içerisinde yapacak. Sportif ve kişisel açıdan, çok iyi bir yıl geçiriyorum. Oldukça zor ilk 1, 1.5 ay geçirdim. Neyse ki futbolun dili evrensel. Adaptasyonum iyi geçti. Zaten tecrübeli bir oyuncuyum."

AVRUPA'DA OYNAMA HİSSİNİ MERAK ETTİM

Kariyerimde büyük Avrupa kulüplerinden teklifler aldım ama her seferinde Türkiye'de kalmayı tercih ettim. Drogba ve Sneijder gibi arkadaşlarım, 'Neden Avrupa'ya ya da yurt dışına gitmiyorsun ki?' dediler. Ben de Avrupa'da oynama hissini merak ettim, bu hisleri yaşamak istedim."

DORUKHAN'I VE ABÜLKADİR'İ ÖNERİRİM

Lille'e Türkiye'den iki isim önerecek olsam bunlar Beşiktaş'tan orta saha oyuncusu Dorukhan Toköz ve Trabzonspor'dan kanat oyuncusu Abdülkadir Ömür olurdu. Ayrıca, Dorukhan'ın sözleşmesi haziran sonunda bitecek."

ŞAMPİYONLUK İÇİN ERKEN

"Şampiyon olmadan önce kendimize 'şampiyon' dememeliyiz. Yüzümüzü saklamalıyız. Montpellier, Lyon, Nice, Lens, Saint-Etienne, Angers maçlarını kazanmak istiyoruz. Bu maçları kazandıktan sonra şampiyonluk yarışına girdik diyebiliriz. Tüm maçları tek tek ele almalıyız. Tıpkı sezon başında yaptığımız gibi. Bu nedenle kendimizi strese sokmamamız, sabırlı olmamız gerekiyor. Ancak, şampiyonluğu da istiyoruz. 37. haftadaki Saint-Etienne maçını da kazanırsak, şampiyonluk hakkında konuşabiliriz."

YORUMLAR 24
  • Selami odabaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Burak en kaliteli yerli golcu ve cok iyi mucadele ediyo oynadigi her takimda basarili oldu turk futbolunun gol makinasi
    Cevapla
  • Bana 3 yıl önce Şikayet Et
    Hakan Şükür u izle sen en iyi o ondan sonra Burak dayı
    Cevapla
  • Selami odabaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi döneminin en iyi golcusu turkiyenin ronaldosu tanju colakdan sonra en iyi golcudur burak yilmaz sahada cok iyi mucadele ediyo adam oynadigi her takimda zirve yapti kimse bos konusmasin kaliteli golcu ustune varsa yerli golcu idda eden soylesin
    Cevapla
  • Yaylali 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamin kralsın bu yasta super goller atıyon seni seviyoruz burak kardesim hala Trabzonspor lu gibi görüyom seni
    Cevapla
  • Şakamatik 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır Fenerli :))
    Cevapla
  • moonstar 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır Cimbomlu
    Cevapla
  • Cembeli 3 yıl önce Şikayet Et
    O bir Beşiktaş lı
    Cevapla
  • Erol Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamın kıralısın senı sevıyoruz
    Cevapla
  • Fenerbahçeli 3 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he burak...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle