Allahyar geleceği hakkında konuştu

Ukrayna'nın Zorya Luhansk takımındaki performansıyla dikkat çeken Allahyar Sayyadmanesh, geleceği hakkında konuştu.

Allahyar geleceği hakkında konuştu
Allahyar geleceği hakkında konuştu
GİRİŞ 05.04.2021 16:42 GÜNCELLEME 05.04.2021 16:42

Fenerbahçe'nin sezon başında Ukrayna'nın Zorya Luhansk takımına kiraladığı Allahyar Sayyadmanesh, 18 resmi maçta 5 gol, 2 asistlik performans sergiledi. 20 yaşındaki forvet, geleceği Gol Bezan podecast hesabından Sahand Salari'ye konuştu. Ukrayna'da insanların corona virüs'e fazla önem vermediğini kaydeden Sayyadmanesh, "Şu anda ülkede corona virüs çok fazla önemsenmiyor. Ukraynalılar daha az dikkatli. Oraya ilk gittiğimde çok az insan maske takıyordu" dedi.

Güreşçi bir aileden geldiğini ve bunun fizik gücünde etken olduğunu vurgulayan 20 yaşındaki forvet, Fenerbahçe'ye gelişiyle ilgili olarak da "İnsanlar Fenerbahçe'ye transfer olmak için İstiklal'de sakatlık numarası yaptığımı düşünüyordu. Bu yanlış. 17 yaşımda Esteghlal ile sözleşme yenileme hakkım yoktu. Sezonun bitmesinden sonra 1 ay bekledim ve Fenerbahçe ile sözleşme imzaladım" dedi.

Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu vurgulayan forvet oyuncusu, "Fenerbahçe'nin bu kadar taraftarı olması beni şaşırtmadı. Çünkü, İstiklal'de oynuyordum ve ikisi de benzer şekilde çok taraftarı olan kulüpler. Avrupa'ya transfer olmak için Fenerbahçe'nin iyi bir adım olduğuna inandığım için bu transferi yaptım" diye konuştu.

"Sürekli oynamak için Zorya'ya geldim"

Fenerbahçe'den Zorya'ya kiralık gitmesiyle ilgili olarak da Allahyar Sayyadmanesh şöyle konuştu, "Yaz aylarında Fenerbahçe'den ayrılmaya karar verdim. Kulüple düzgün şekilde iletişim kurduk. Bu kararı vermemdeki asıl faktör, genç bir oyuncu olmam ve sürekli oynamaya ihtiyacım olmasıydı. Zorya'yı seçtik. Çünkü, Zorya yetiştirici bir kulüptü ve birçok oyuncuyu büyük kulüplere satmıştı. Andriy Lunin, Zorya'dan direkt Real Madrid'e transfer oldu. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele ettiler."

"Türkiye'den birkaç kulübün teklifi vardı"

Fenerbahçe'de neredeyse 1 sezon oynadığını vurgulayan Allahyar Sayyadmanesh, "Zorya dışında gelen bir çok teklif vardı. Portekiz'den bir kulüp, Belçika'dan bir kulüp, Ukrayna'dan iki kulüp ve Türkiye'den de birkaç kulübün teklifi vardı. Bazı teklifler çok daha iyiydi ama oynamak için Zorya'yı seçtim" ifadelerini kullandı.

Zorya'yı seçme nedeni olarak da genç futbolcu, "Çünkü genç oyuncuları tercih ediyorlar. Genç oyunculara önem veriyorlar ve sonraki satışlarından gelir elde etmeye çalışıyorlar. Türkiye'nin büyük kulüplerinde böyle bir fırsat bulmak çok zordur. Orada çok kaliteli, ismi bilinen ve iyi kazanan oyuncular vardır. Sonuç olarak, Türkiye'de genç oyuncular oynamak zorunda. Oynamak istiyorlarsa da olağanüstü işler yapmaları gerekiyor" dedi.

"5 büyük ligden birinde oynamak isterim"

Gelecek için de düşünceleri sorulan Allahyar Sayyadmanesh, "Herkesin hayatta bir hedefi vardır. Benim de var. Bence her türlü ihtimal gerçekleşebilir, bu benim samimi inancım. Hedeflerime ulaşabilirim. Tüm futbolcular 5 büyük ligden birinde oynamak ister. Ben de isterim. Ancak, başka büyük hedeflerim de var. Tüm dikkatimi Zorya ile sezonu bitirmeye verdim. Zorya ile sezon sonuna kadar sözleşmem var. O zamana kadar kendimi göstermeyi istiyorum. Sezon bittikten sonra geleceğim için başka bir karar vereceğim" diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL