Sörloth: Türkiye'de taktik falan yok!

Geçtiğimiz sezonu Trabzonspor'da kiralık olarak geçiren Alexander Sörloth, Türkiye'de taktiksel bir futbol anlayışı olmadığını söyledi.

Sörloth: Türkiye'de taktik falan yok!
Sörloth: Türkiye'de taktik falan yok!
GİRİŞ 21.03.2021 12:29 GÜNCELLEME 21.03.2021 12:31
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Trabzonspor ile geçtiğimiz sezon ligde gol krallığı yaşayan Alexander Sörloth, Türkiye kariyerinde taktikleri tek düze bulduğunu söylüyor.

Bu sezonu RB Leipzig ile geçiren Alexander Sörloth, Bundesliga'da 23 karşılaşmada 3 gol, 3 asistlik performansla oynuyor.

Norveçli golcü Türk futbolundan Alman futboluna geçiş yapmanın büyük bir adım olduğunu anlattı.

Trabzonspor formasıyla geçtiğimiz sezon Süper Lig'de gol krallığ yaşayan Alexander Sörloth, RB Live'a  Trabzonspor'da gol atmaya odaklı olduğunu anlattı.

"TÜRKİYE'DE TEK TAKTİK: GOL AT"

"Avrupa'nın en iyi takımlarından birine transfer oldum. Türk futbolundan Alman futboluna geçiş yapmak büyük bir adımdı. Şimdi takıma yerleştiğimi hissetmeye başladım. Takım iyi yolda, ben de iyiyim ve bu beni mutlu ediyor."



"Türkiye'de çok fazla taktik yok bu yüzden benim için büyük bir değişiklikti. Türkiye'de sahaya çıkıyordum ve aldığım taktiksel tek mesaj, 'Gol at' oluyordu, fazlası yoktu. Tamamen farklı bir futbol stili vardı."



"Bir futbolcu ve özellikle hücumcu olarak, sahaya çıktığımızda en iyisi fazla düşünmemek. Başlarda ben sistemde nasıl oynayacağımı çok düşünüyordum. Şimdi adapte oldum ve işler otomatik ilerlemeye başladı. Bunu sahada da gösteriyorum."

"Bana büyük destek var tabii ki. İdmanlar önemli, takım arkadaşlarım ne kadar iyi olduğumu görebiliyor. Maçta her şeyini vermediğinde her gün idmanda yaptıklarını görebiliyorlar. Antrenmanda çok gol atıyorum, bence benim için sabırlı olmalarının nedeni bu. Özgüvenini kazanmak ve zorlukların üstesinden gelmek insanın kendi elinde."

"Nagelsmann'ın benim için yaptığı en önemli şey, sabırlı olmak. Bazı teknik adamlar en başından beri işleri doğru yapmadığında gerçekten sabırsız. Bana çok büyük sabır gösterdi ve ben bunu fark ettiğimde daha rahat oynamaya başladım. Başlarda olduğum gibi stresli değildim."

"Şu anda ilk 11'de düzenli oynamak istiyorum, ilk amacım bu. Sonra takıma gollerim ve asistlerimle yardımcı olmalıyım. Özel bir rakam belirlemedim ancak son maçlarda olduğu gibi önemli goller atmak isterim."

Alexander Sörloth'un bu sezonki performansı

Geçen sezonu Trabzonspor ile geçiren ve kaydettiği 24 golle gol kralı olan Alexander Sörloth bu sezon RB Leipzig forması giyiyor.

Norveçli yıldız toplamda 29 kez RB Leipzig forması giydi ve 4 gol, 4 asist kaydetti. (Goal)

YORUMLAR 129
  • Bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğrularî konuşmuş Avrupada oynadığımız maçlarda puansiz dönüyoruz.
    Cevapla
  • Fenerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin ülkende taktik var mı yani
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    ondan adam oldun
    Cevapla
  • Mehmet ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Taktik olmasa milli takım fransayı yenebilirmiydi
    Cevapla
  • levent 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki bakkallar çakallar iyi okusun bizden giden futbolcuları. Bizde bir taktiği olup onu oynatmaya çalışan Abdullah Avcı var. Oda avrupada olsa bu taktikle kümede kalmaya oynar. Seviye bu bizde maalesef. Ama bunun müsebbibi oyunun Kavga dövüşe dönmesine fırsat veren hakemlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle