Griezmann Uygur Türkleri için sponsoru ile bağını kopardı!

Fransız futbolcu Antoine Griezmann, sponsorları arasındaki Huawei firmasının, Çin'in Uygur Türklerine yönelik yüz tanıma sistemi geliştirilmesine yardımcı olduğu iddiası üzerine şirketle bağını kopardığını açıkladı.

Griezmann Uygur Türkleri için sponsoru ile bağını kopardı!
Griezmann Uygur Türkleri için sponsoru ile bağını kopardı!
GİRİŞ 11.12.2020 01:44 GÜNCELLEME 11.12.2020 01:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Fransız futbolcu, sözleşmenin feshine gerekçe olarak Çin şirketinin Uygur Türklerine yönelik yüz tanıma sistemi geliştirilmesine yardımcı olduğu iddiasını gösterdi.

"Huawei şirketinin, yüz tanıma yazılımı kullanarak 'Uygur alarmı' denilen sistemin geliştirilmesine katkıda bulunduğuna dair çıkan kuvvetli şüphelerin ardından firmayla ortaklığımı derhal sonlandırdım. Huawei'yi, yalnızca bu suçlamaları reddetmeye değil, bu kitlesel baskıyı kınamak için mümkün olan en kısa sürede somut adımlar atmaya ve insan haklarına saygı duyulmasına katkı sunması için etkisini kullanmaya davet ediyorum." 

 

YORUMLAR 17
  • Reyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın, bide biz türkler çin mallarını almayı bıraksak
    Cevapla
  • Kartal baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa'dan böyle insanlar da çıkıyormuş helal.İnsan olan her yerde insanlığını belli ediyor.Eğer bu düşünceyle sözleşmeyi feshettiyle helal olsun diyorum.Bunu bi Fransız yapıyorsa O zaman biz daha fazlasını yapmalıyız.
    Cevapla
  • Mirror 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygur Türklerinin çektiği iskenceler ortada neden devletimiz onlara el uzatmıyor. 5 milyon Suriyeli ye kucak açtık. Atalarımız geçmişte Yahudilere kucak açtı. Ama biz 10-20 milyon Uygur Türkü nu Anadolu'ya getirmeyi düşünmüyoruz. Çin zulmünden kurtulma şansları var mı yok. Hazır ipek yolu Tren yolu da açıldı. Çok mu zor?
    Cevapla
  • Ugr46 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların istediği tamda bu zaten umrundami Çin'in onların buraya gelmesi sevinirler istedikleri bu zaten sen vatanını terk edip gidermisin gidersin ozaman mücadele etmezsin soylesiklerinden bu çıkar iyi düşünün öyle konuşun yazin
    Cevapla
  • Uğur 3 yıl önce Şikayet Et
    Toprağını terk edersen , toprağını eller alır sonra benim desen de kimseyi inandiramazsin Çin'in yapmaya çalıştığı şey bu zaten , Uygurları topraklarından çıkarmak. Suriyelilerle bu konuyu bir tutmak doğru değil , Suriye dibimizde isteğimiz an istediğimiz şekilde müdahale edebiliriz ama Çine bunu yapmak Suriye'ye yapmak gibi olmaz ..
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya getirmek onları buraya çinşn ekmeğine yağ sürer getirmesek zülüm görüyorlar iki ucu değnek maalesef
    Cevapla
  • Eyüp 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların ülkesi doğu Türkistan uygurların vatan arama gibi bir derdi yokki.Zulüm görüyorlar ve bu zulmü engellemenin yolu birleşmiş milletler öyle esip gürlemeyle olmuyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde şuan ciddi bir kesim huawei xiaomi gibi markalar kullanıyor . Hadi azıcık griezmann kadar yüreğiniz varsa vestele ya da lg geçin ona da tamamım. Lg güney kore markası bu arada .
    Cevapla
  • Mehmetçik 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısınız lg kalitelidir aynı zamanda
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle