Holiganın 'sinsi' hareketine 3 yıl 3 ay hapis!

Köln-Mönchengladbach derbisinde sahaya ses bombası atan holigan 3 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, 21 kişinin yaralanmasına yol açan eylemi 'sinsice bir davranış' olarak niteledi.

Holiganın 'sinsi' hareketine 3 yıl 3 ay hapis!
Holiganın 'sinsi' hareketine 3 yıl 3 ay hapis!
GİRİŞ 04.12.2020 23:51 GÜNCELLEME 05.12.2020 00:18

Almanya'da 2019 yılı Eylül ayında Köln'de oynanan Köln-Mönchengladbach derbisinde sahaya ses bombası atan 35 yaşındaki bir kişi 3 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Köln Eyalet Mahkemesi sahaya ses bombası atan kişinin planlayarak ve bilinçli bir şekilde kulakları sağır edici bir patlamaya neden olan patlayıcıyı sahada bulunan görevlilerin ayaklarının dibine fırlatarak arkasını kendini koruma amaçlı döndüğünün tespit edildiğini de kararında belirtti.

 

 

Mahkeme, bomba fırlatmanın sinsice bir davranış olduğunu ve maçın 83. dakikasında sahaya atılan bu patlayıcının içlerinde saha görevlisi ve fotoğrafçılar başta olmak üzere 21 kişinin yaralanmasına yol açtığını ifade etti.

Davaya müdahil olan 2 kurbana da 4.000 ve 5.000 Euro tazminat ödenmesine de karar veren mahkeme, aynı iki kişide duyma kaybı, kulak çınlaması ve sürekli baş ağrısı gibi belirtilerin görüldüğünü de açıkladı. Almanya'da özellikle tehlikeli patlayıcı sınıfında sayılan ses bombasının kullanımı yasak. (Ajansspor)

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL