Kenan Koçak: "Benim başarım Türk insanının başarısı"

Alman ekibi Hannover 96'nın teknik direktörü Kenan Koçak, bu sezon gösterdiği performansla alkışları topladı.

Kenan Koçak: "Benim başarım Türk insanının başarısı"
Kenan Koçak: "Benim başarım Türk insanının başarısı"
GİRİŞ 10.07.2020 16:20 GÜNCELLEME 10.07.2020 16:20

Bundesliga 2'nin 14'üncü haftasında Hannover 96'nın başına geçen Türk teknik direktör Kenan Koçak, performansı ile alkışları topladı. Göreve geldiğinde sadece 3 galibiyeti olan takımla 21 maçta 10 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Kenan Koçak Bundesliga'da görev alan tek Türk teknik direktör konumunda bulunuyor.

 

"Benim başarım Türk insanının başarısı"

Almanya'da Türk insanını temsil ettiğine vurgu yapan Koçak "Tek Türk olarak Almanya'da elimden geldiği kadar Türk insanını temsil etmeye çalışıyorum. Örnek olmaya çalışıyorum. Bunun bazen dezavantajını da görüyorum. Kimse duasını esirgemesin, benim başarımın Türk insanının başarısıdır. İnşallah daha güzel günler göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Hannover 96 ile iyi bir sezon geçirdiklerini ve başarı sağladıklarını söyleyen Koçak, "Lig arasında bir kulübe geldiğimizde demek ki dişlerin doğru gitmediğinin sinyalidir. Biz geldiğimizde kulüp 16'ncı sıradaydı. Öz güveni olmayan ve strese kapılmış bir kulüptü ama Hannover 96 büyük bir kulüp ve büyük bir camia. Seyirci potansiyeli büyük bir kulüp. Bir yıl önce Bundesliga'da oynadı ve küme düştü. Belli hamleler yapmak zorundaydık. Futbolculara o öz güveni aşılamamız lazımdı. Takım ruhunu geri getirmeliydik. Sıkı bir çalışmayla başarı elde ettik. Koronavirüs pandemisi handikap olsa da elimizden geldiğince iyi bir kenetleme sağladık. Sonrasında büyük bir başarı elde ederek takımı 6'ncı sıraya getirdik" dedi. 

"Süper Lig'den görüştüğümüz isimler var."

Yeni sezon transfer çalışmaları için Süper Lig'den de bazı takımlarla görüştüklerini belirten Koçak, "Türkiye'den transferler olabilir. İyi futbolcular var. İsim vermeyelim ama birkaç isimle görüşüyoruz. Transferler için zaman neyi gösterecek bakacağız" dedi. 

"Şartlar uygun olursa Türkiye'den takım çalıştırabilirim."

Şartlar uygun olursa ilerleyen sezonlarda Süper Lig'de bir takım çalıştırabileceğini dile getiren Koçak, "Profesyoneli ve hiç bir zaman hayır demek doğru değil. Kendi milletini ve devletini seven birisiyim. Gönül ister ki kendi vatanına kendi insanına kendi devletine hizmet edesin. Şartlar uygun olursa, projeler de uygun olursa neden olmasın, bakalım zaman ne götürecek" şeklinde konuştu.  

Koçak, Alman futbolcu Max Kruse'nin Fenerbahçe'den ayrılması için ise şöyle konuştu:

"İşin içeriğini çok bilmediğimden yorum yapmam doğru olmaz ama ben Max Kruse'nin Almanya'daki performansını yorumlayabilirim. Kruse, Bremen'i tek başına taşıyan adamdı. Borussia Mönchengladbach ve VfL Wolfsburg formalarını giymiş önemli ve değerli bir oyuncu. Fenerbahçe'de neden olmadığına dışarıdan yorum yapmam yanlış olur."
 

KAYNAK: DHA