Leverkusen, turnuvanın sürprizini geçerek finalde

Almanya Kupası yarı finalinde Bayer Leverkusen, Kerem Demirbay'in 2 asist yaptığı maçta Bölgesel Lig ekibi Saarbrücken'i 3-0 yenerek finale yükseldi.

Leverkusen, turnuvanın sürprizini geçerek finalde
Leverkusen, turnuvanın sürprizini geçerek finalde
GİRİŞ 10.06.2020 00:49 GÜNCELLEME 10.06.2020 01:43

Völklingen’deki Hermann-Neuberger Stadı’nda oynanan karşılaşmada Bayer Leverkusen, 11. dakikada Moussa Diaby ve 19. dakikada Lucas Alario’nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da üstün bir oyun sergileyen kırmızı-siyahlı ekip, 58. dakikada Karim Bellarabi ile bir gol daha buldu ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Diğer finalist, Bayern Münih ile Eintracht Frankfurt arasında yarın oynanacak karşılaşmadan sonra belli olacak.

Final karşılaşması 4 Temmuz’da Berlin’de Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Kupası yarı final mücadelesinde Bölgesel Lig ekiplerinden Saarbrücken ile Bundesliga'nın köklü ekibi Bayer Leverkusen karşı karşıya geldi.

 

Hermann-Neuberger-Stadion'da oynanan karşılaşmayı Leverkusen 3-0 kazanarak finale adını yazdıran taraf oldu.

Mücadelenin 11. dakikasında Moussa Diaby eşitliği bozan isim olurken 19. dakikada Alario'nun golüyle Leverkusen ilk yarıyı iki farklı önde tamamladı.

58. dakikaya gelindiğinde Karim Bellarabi'nin golü farkı üçe çıkardı ve turu Bayer Leverkusen'e getirmeyi başardı. Mücadelede Türk asıllı Alman oyuncu Kerem Demirbay ise yaptığı 2 asistle maçın en konuşulan isimlerinden oldu.

 

Bu sonuçla Bayer Leverkusen finale adını yazdırırken turnuvanın sürprizi olan Bölgesel Lig takımı Saarbrücken elenmekten kurtulamadı. Leverkusen'in finaldeki rakibi Bayern Münih - Eintracht Frankfurt mücadelesi belirleyecek.