Başkan açıkladı! 'Acun Ilıcalı ile görüşüyoruz'

Acun Ilıcalı’nın satın alacağı söylenen Fortuna Sittard kulübünün başkanlığını yürüten Işıtan Gün, açıklamalarda bulundu.

Başkan açıkladı! 'Acun Ilıcalı ile görüşüyoruz'
Başkan açıkladı! 'Acun Ilıcalı ile görüşüyoruz'
GİRİŞ 03.06.2020 10:17 GÜNCELLEME 03.06.2020 10:19

Acun Ilıcalı’nın satın alacağı söylenen Fortuna Sittard kulübünün başkanlığını yürüten Işıtan Gün, “Kulübü profesyonel olarak yönetiyoruz. Türkiye’deki aksaklıkları buraya taşımadık. Üç büyüklerde oynayan yüksek ücretli iki oyuncunun maaşına denk gelecek bütçemiz var” diye konuştu. Gün, Acun Ilıcalı ile ilgili açıklama yaptı.

 

 

Hollanda’nın sıradan bir takımı olan Fortuna Sittard, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın satın almak istemesine kadar çoğu kişi tarafından bilinmiyordu. Hatta bir Türk başkanının olduğu da bilinmiyordu... Hollanda 2. Ligi’nde yer alan bir kulübü aldıktan sonra 1. Lig’e taşıyan başkan Işıtan Gün, Fortuna Sittard’ın dünyada Türkler’e ait veya Türkler tarafından yönetilen en üst düzey spor kuruluşu olduklarını söyledi. Türkiye’den ilgi görmediklerini anlatan Gün, dünyanın en iyi yönetilen kulübü olmayı hedeflediklerini belirtti.

"Türkiye önemli bir futbol ülkesi"

 

 

Türkiye’ye ve ligimize karşı önyargı var mı?

Negatif bakış açısı olduğunu düşünmüyorum. Her sektörde ülkenin genel havasından etkileniyorsunuz. Türkiye önemli bir futbol ülkesi. Ben altyapılarda söylediğiniz tablonun değişeceğini düşünüyorum.

Ruslar, Çinliler ve Türkler var

Fortuna Sittard ile hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?

Biz daha yolun başındayız. Belki dünyanın en büyük kulübü olmayabiliriz ama dünyanın en iyi yönetilen kulübü olabiliriz. Hollanda Federasyonu beni veya CEO’muzu çağırıp kulübü nasıl yönetiyorsunuz diye diğer kulüplere sunum yaptırıyor. Hollanda’da sahibi yabancı olan 3 kulüp var. Biri Vitesse Rusların, Den Haag Çinlilerin ve bir de biz varız. Bizim farkımız şu; burada 500 bin Türk yaşıyor. Avrupa’da hangi sektöre bakarsanız bakın sözü geçen bir Türk yönetici görürsünüz; spor hariç...

"Biz yönetilen olmaktan çıkamadık"

Biz yönetilen olmaktan çıkamadık. Bizim maalesef falanca ülkede falanca sporcumuz her hafta haber oluyor ama spor sadece futbolculardan ibaret değil. Bu işin yönetilen kısmı da var. Dünyada Türkler’e ait veya Türkler tarafından yönetilen en üst düzey spor kuruluşuyuz. Milli bir görev yaptığımızı düşünmek istiyorum. Dünyada ilk defa sporda Türkler yönetici durumunda. Spor Bakanımız da geldi, gördü ve bizi takdir ediyor.

‘Bizim statta nakit geçmez!’

Türkiye’den ortaklık teklifinde bulunan kulüp oldu mu?

Beşiktaş ile altyapı konusunda işbirliğimiz var. Avrupa’daki Türk gençlerinin kazanılması için başlatılan bir proje. TFF’nin yapması gereken proje. Yetenek günleri düzenleyeceğiz. Ekim ayında yapacağız. Beşiktaş altyapı sorumluları gelecek ve beraber yapacağız. Bizim stadyumda nakit geçmez. En dijital kulübüz. Yetenek sistemine yazılanlar da dijital ortamda kayıt oldular.

"Ateşli bir taraftarımız var"

Seyirci potansiyeliniz nasıl? Türkler ilgi gösteriyor mu?

Deplasmana giden taraftar sayısında bütün ülkede 5. sıradayız. Ateşli bir taraftarımız var. Geliyorlar Türkler de. Irkçı partinin en çok oy kaybettiği yer bizim burası. Bunu parayla satın alamazsınız.

Acun Ilıcalı ile görüşüyoruz

Acun Ilıcalı’nın kulübünüzü satın alacağı konuşuluyor. Görüşmelerde ne durumda?

İki tarafın da niyeti var. Son günlerde oturup bir araya gelemedik. Ama görüşüyoruz. Tabii biz memnun oluruz. Spora yakın bir yerden gelen kişi. Başarılı ve genç bir iş adamı... Birçok ortak noktamız var diye düşünüyorum. Biz memnuniyet duyarız. Pozisyonumuz bu. Nihayete erdiremedik. Onları oturup konuşacağız. Tabii ki burada bir düzen var.

‘Hollanda doğru yatırım’

Fortuna Sittard Başkanı Işıtan Gün, futbol açısından yatırım yapılabilecek en iyi ülkenin Hollanda olduğunu dile getirdi.Gün, “İkinci beş büyük lig arasında Türkiye, Hollanda, Belçika, Portekiz ve Rusya yer alıyor. Dünyada en çok oyuncu ihraç eden ise 3 ülke vardır; Hollanda, Belçika ve Portekiz... Hollanda son iki senede bir numara. Son on yılda senede ortalama 80 milyon euro oyuncu ihraç eden bir ülke. Geçen sene ise bu rakam 250 milyon euro idi. Bu sene de aynı rakama ulaşacak” diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET