Amiens maaşlarda %16'lık kesintiye gitti!

Fransa Ligue 1 takımlarından Amiens, koronavirüs salgını nedeniyle çalışanlarının maaşında kesintiye gitti. Fransız kulübü, virüs nedeniyle yaşanan ekonomik sorunlar sonrası Fransa'da bu uygulamaya giden ilk futbol kulübü oldu.

Amiens maaşlarda %16'lık kesintiye gitti!
Amiens maaşlarda %16'lık kesintiye gitti!
GİRİŞ 18.03.2020 20:27 GÜNCELLEME 18.03.2020 20:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Amiens, bir sonraki karara kadar çalışanlarının ücretinde %16'lık kesintiye gitti. Bu karar aynı zamanda takımın futbolcularını da kapsıyor.

 

 

Kulüp, yakın gelecekte yayın geliri ve bilet geliri gibi gelirlerden yararlanamayacak olması nedeniyle, suyun üzerine çıkmak için bu kararı aldı.

Ücret kesintisi kararı, Fransa Rugby Ligi'ndeki bazı takımlar tarafından uygulanmaya başlansa da; Amiens bu kararı uygulayan ilk futbol kulübü oldu.

 

 

Amiens Başkanı Bernard Joannin, teknik direktör Luka Elsner ve birkaç A takım oyuncusu bu karar üzerine görüşmeler yaptılar.

Amiens, Ligue 1'de 19. sırada bulunuyor ve ligler tekrar oynanmaya başlandığında kümede kalmak için mücadele vermeye devam edecekler.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 2
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    lig ler ertelensin diyen futbolculara maas vermeyin
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    %50 kesinti yapan klupler hatta batan iflas eden klupler olacak. italya federasyonu baskani zarar 700 milyon demisti.. bu daha da artacak..
    Cevapla