UEFA: Ligler iptal edilirse şampiyonu ülke federasyonu belirler

UEFA, koronavirüs nedeniyle liglerin iptal edilmesi halinde şampiyonluğun nasıl belirleneceğini açıkladı. Portekiz basınına konuşan UEFA yetkilisi, "UEFA'nın şampiyonu belirleme hakkı yok. Buna sadece ülke federasyonları karar verir" açıklamasında bulundu.

UEFA: Ligler iptal edilirse şampiyonu ülke federasyonu belirler
UEFA: Ligler iptal edilirse şampiyonu ülke federasyonu belirler
GİRİŞ 17.03.2020 01:33 GÜNCELLEME 17.03.2020 01:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Koronavirüs nedeniyle birçok lige ara verildi. Avrupa'da liglerin bu sezon iptali de gündeme geliyor. UEFA da konu hakkında sessizliğini bozdu ve liglerin iptali hakkında ilk kez konuştu. Portekiz'in A Bola gazetesine konuşan UEFA yetkilileri, liglerin iptal edilmesi hakkında şampiyonu kendilerinin belirleyemeyeceğini söyledi.

 

 

"UEFA'NIN HAKKI YOK"

Açıklamaya göre, "UEFA'nın şampiyonu belirleme hakkı yok. Buna sadece ülke federasyonları karar verir. Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok" denildi.

 

 

YORUMLAR 19
  • Kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lider şuan kim trabzonspor o zaman şampiyon belli. Lagara lugara etmeye gerek yok. Playof falan gibi bahaneler uydurmayın. Bu iş oldu bitti herkes evine
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    biri şampiyon olmak zorunda mi? lig ertelensin... yeni sezon gec başlasin ...1-30 agustos arasi 8 mac yap bitir. ligde 15 eylulde acilsin. turkiye kupasi eleme olsun tek mac.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ligler ertelenirse lig güncel hali ile tescil edileceğinden şampiyon Trabzon Spor olarak tescillenecektir. Başka maç oynatılamaz. Çünkü başka maç oynatılacağına lig maçları tamamlatılır.
    Cevapla
  • Mehmet Çalıkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu senede şampiyon olasın..
    Cevapla
  • Mgk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ilk dort sampiyonluk maci yapsin.son dortte dusme maci bitsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle