Carvalhal: Ailemle sadece göz teması kuruyorum

Beşiktaş'ın eski hocası Carlos Carvalhal, Portekiz'de koronavirüs ile verdikleri savaşı anlattı.

Carvalhal: Ailemle sadece göz teması kuruyorum
Carvalhal: Ailemle sadece göz teması kuruyorum
GİRİŞ 16.03.2020 14:39 GÜNCELLEME 16.03.2020 14:42

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Carlos Carvalhal, Portekiz'de koronavirüs ile olan mücadelelerini açıkladı.

 

 

Portekiz haber ajansı Lusa'ya konuşan Rio Ave Teknik Direktörü Carvalhal, "Futbol bu hayatın sadece bir parçası. Asıl önceliğimiz sağlık. Çok zor zamanlardan geçiyoruz. İtalya, bu işi ciddiye almakta biraz geç kaldı. Portekiz'de ise çok çabuk kararlar alındığı için ilgililere teşekkür etmeliyiz. Ayrıca, takım kaptanları da futbolun durdurulması için büyük çaba gösterdi. Çok büyük trajediler yaşayabilirdik." ifadelerini kullandı.

Kulüp olarak aksiyonlarını da anlatan Carvalhal, "15 gündür, Rio Ave kulübü olarak her gün durumu yakından takip ediyoruz. Oyuncularımızı, fiziksel kontak kurmamaları konusunda kesin bir dille uyardık. Bu uyarıları zaten hükümet de yapıyor. Rio Ave ve Portekiz kulüpleri, çok erken harekete geçmeyi başardı." dedi.

 

 

"BEN BALKONDA, AİLEM İÇERİDE YİYOR"

Kendi koronavirüs savaşını da anlatan Carlos Carvalhal, "4 kişilik bir aileyiz. İnsanları riske etmek istemiyorum. Sıfır toleransla hareket ediyorum. Ben arkadaşımdan kiraladığım bir evde tek başıma kalıyorum. Evime asla girmiyorum. Yemek zamanlarında gidiyorum. Ben balkonda yiyorum, eşim ve çocuklarım ise içeride. Asla fiziksel temas olmuyor. Sadece göz teması kuruyoruz. Plastik çatal ve bıçak kullanıyorum, sonrasında atıyorum. Ardından uyumak için arkadaşımın evine gidiyorum." diyerek sözlerini sürdürdü.

"TÜM ENERJİMİ AİLEME AYIRIYORUM"

Futbola vaktini ayıramadığını söyleyen Portekizli antrenör, "Futbolla ilgili işlere vakit ayıramıyorum. Tüm dikkatim haber kanallarında. Tüm enerjimi ailemi korumaya ayırıyorum." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

KAYNAK: SPORX