Premier Lig'de VAR devrimi!

Premier Lig yönetimi ve Premier Lig Hakem Birliği, VAR sonrası kararın değişmesi veya değişmemesiyle ilgili olarak hakemlerin stadyumdaki taraftarlara NFL'deki gibi açıklama yapmasını öngören bir düşünce ile FIFA ve IFAB'a başvurdu.

Premier Lig'de VAR devrimi!
Premier Lig'de VAR devrimi!
GİRİŞ 04.12.2019 00:51 GÜNCELLEME 04.12.2019 00:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin en üst düzey futbol organizasyonu olan Premier Lig, VAR kullanımı sonrası hakemlerin taraftarlara kararla ilgili açıklama yapmasını tartışıyor.

 

Amerikan Futbol Ligi NFL'de hakemler, karar aldıktan sonra stadyumun hoparlörüne bağlanıyor ve kararı niçin aldıklarına dair ufak bir açıklama yapıyor. Bunun bir benzerinin olabileceğini düşünen Premier Lig yönetimi, konuyla ilgili olarak Premier Lig Hakemler Birliği ile temasa geçti.

Orta hakem ile video asistan hakem arasındaki görüşmelerin FIFA ve IFAB kuralları gereği yayınlanamayacağını ileten Premier Lig Hakem Şefi Mike Riley, konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini duyurdu.

 

FIFA VE IFAB ONAY VERİRSE OLACAK

Premier Lig yönetimi ve Premier Lig Hakemler Birliği'nin, konuyla ilgili olarak FIFA ve IFAB ile görüşeceği, onay çıkması halinde VAR ile değiştirilen veya değiştirilmeyen karar sonrası hakemlerin stadyumdaki taraftarlara karar ile ilgili kısa açıklama yapması yönünde hazırlıklara başlayacağı belirtildi.

IFAB, ekim ayı içerisinde VAR ile ilgili olarak çeşitli liglerden ve yöneticilerden görüşler almış ve düzenlemeler üzerine görüş alışverişinde bulunmuştu.

YORUMLAR 2
  • seko 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi ce cılkı çıktı
    Cevapla
  • kütahyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    3 - 0 degil 4 -0 olacak selamlar
    Cevapla