NBA'de dengeleri değiştiren transferler!

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) Doğu Konferansı takımlarından Brooklyn Nets, dünyanın en iyi basketbol oyuncuları arasında gösterilen Kevin Durant ve Kyrie Irving ile anlaştı.

NBA'de dengeleri değiştiren transferler!
NBA'de dengeleri değiştiren transferler!
GİRİŞ 01.07.2019 10:21 GÜNCELLEME 01.07.2019 10:49

Serbest oyuncuların yeni takımlarla görüşebileceği dönemin başlamasıyla birlikte transfer süreci hızlandı.

Brooklyn Nets; en başarılı takım olarak öne çıkarken iki süper yıldız Kyrie Irving ve Kevin Durant'le anlaştı. 

Nets ayrıca DeAndre Jordan'ı da kadrosuna ekledi.

Golden State Warriors'tan ayrılan ve nereye gideceği merakla beklenen Kevin Durant; 4 yıl için 164 milyon Dolar karşılığında Brooklyn Nets'in teklifine olumlu yanıt verdi. Durant; Kyrie Irving ile aynı takımda buluşurken Boston Celtics'ten ayrılan yıldız oyun kurucu ise 4 yıl için 141 milyon dolar alacak.

İki oyuncu da maksimum kontratlarından ödün vererek deandre jordan'ın takıma katılmasını sağladılar. Durant ve Irving'in kontratları bonuslarla birlikte maksimuma tamamlanacak. Geçen sezon Dallas Mavericks ve New York Knicks'te forma giyen 31 yaşındaki 2.11'lik pivot, 4 yıllık kontrat için anlaşma sağlarken 40 milyon Dolar kazanacak.

Kevin Durant'in Brooklyn Nets'i seçmesi gecenin en dikkat çeken kararlarından biriydi. Eğer Durant, Golden State Warriors ile anlaşsaydı eski takımından 5 yıl için 221 milyon dolar kazanabilecekti. Aşil tendonundan geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olan 31 yaşındaki yıldızla New York Knicks de yakından ilgileniyordu. Ancak Knicks, Durant'in sakatlığından dönüşü ile ilgili endişeleri nedeniyle yıldız isme maksimum kontrat teklif etmedi.
 

KAYNAK: AA