Katar'dan dünya devine büyük şok!

Fransız Le Parisien gazetesi, Katar yönetiminin Şampiyonlar Ligi'nde peş peşe gelen başarısızlıkların ardından Paris Saint-Germain projesinden çekilmeyi planladığını yazdı. Habere göre, bu kararın ardında Fransız basınındaki sert eleştiriler ve bu eleştirilerin Katar'ın imajına da zarar vereceği endişesi var...

Katar'dan dünya devine büyük şok!
Katar'dan dünya devine büyük şok!
GİRİŞ 03.05.2019 15:07 GÜNCELLEME 03.05.2019 15:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2012 yılında Fransa Ligi ekiplerinden Paris Saint Germain'i satın alan ve bugüne kadar 1.5 milyar euro civarında bir yatırım yapan Katar'ın, Fransa futbolundan çekilmeyi değerlendirdiği ifade edildi.

 

 

Le Parisien'de yer alan habere göre 8 yılın ardından Doha yönetiminin futbol konusundaki hevesi yerini şüpheye bıraktı.

Devlet şirketi Qatar Sports Investments'in kulübü Real Madrid, Barcelona ve Juventus gibi dev Avrupa kulüplerinden birine dönüştürme hedefiyle yaptığı yatırımlara rağmen Şampiyonlar Ligi'nde peş peşe gelen başarısızlıklar ve son olarak PSG'nin Fransa Kupası finalini kaybetmesinin Katar yönetiminin PSG'ye dönük yatırımlarını sorgulamasına neden olduğu ifade edildi.

 

 

Doha'nın Fransız basınındaki eleştirilerden bir hayli rahatsız olduğu ve bu eleştirilerin ülkenin imajını da zedelediğine yönelik endişe yarattığı öne sürüldü.

Haberde, Qatar Sports Investments'ın ilk etapta ciddi bir miktar yatırımını durduracağı, orta vadede ise projeden tamamen çekileceği iddia edildi. Fransa'da 2011'den bu yana 1 milyar eurodan fazla vergi ödeyen QSI'nin, PSG projesinden çekilmesi durumunda İtalya Ligi ekiplerinden Roma'yı satın alabileceği veya İngiltere ikinci liginden bir ekibi bünyesine katabileceği bildirildi.

Katar sermayesi, Paris Saint Germain'i satın aldıktan sonra David Beckham, Zlatan İbrahimovic, Neymar ve Edinson Cavani gibi önemli isimleri kulübe getirmeyi başarmıştı. 

YORUMLAR 13
  • tes 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka kulüp alsan da sonuç değişmez. Parayla değil ruhla oynayan kazanır. Parayla kazanılsa Psg de yapardı. Chelsea yaptı diyebilirsiniz ama Lampard, Terry Cech gibi takımın göz bebeği olan ruhla oynayanlar vardı Drogba gibiler ide eklenir.
    Cevapla
  • asa 4 yıl önce Şikayet Et
    bir turk takimini finanse etsinler....hem reklamimiz olur....hem itibarlari artar...
    Cevapla
  • Fatihk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam satmam. Klübün daha başarısız olmasını sağlar ve zevzek fransizlara gol atardım
    Cevapla
  • yeniden RTE 4 yıl önce Şikayet Et
    katar türkiyeden bir takıma mesela fb sponsor olsun
    Cevapla
  • erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bu kapak olsun fransa sana teşekkürler katar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle