Van Bommel'den Cocu yorumu: Türkiye'de normal!

Fenerbahçe'nin eski teknik patronu Phillip Cocu'nun PSV'deki selefi Mark van Bommel, Ali Koç'un aldığı karar ve Hollandalı teknik direktörlerin son dönemde yurt dışında aldığı başarısız sonuçlar ile ilgili konuştu.

Van Bommel'den Cocu yorumu: Türkiye'de normal!
Van Bommel'den Cocu yorumu: Türkiye'de normal!
GİRİŞ 30.10.2018 10:44 GÜNCELLEME 30.10.2018 10:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Phillip Cocu'nun Fenerbahçe'deki görevinden alınması sonrası PSV'deki selefi Mark van Bommel, değerlendirmelerde bulundu.

Cocu'nun henüz soyunma odasındayken gönderilmesi hakkında Van Bommel, "Bu işin içerisinde bu risk var. İstenilen sonuçları alamıyorsanız, üzerinizde baskı artar. Türkiye'deki tutkulu ve ateşli bir ligdeyseniz, baskı daha fazladır." ifadelerini kullandı.

"BU KADAR BAŞARISIZLIĞIN ANLAMI..."

Van Bommel, son yıllarda Hollandalı teknik direktörlerin yurt dışında sürekli başarısız olmasıyla ilgili olarak, "Bu bir süreç. 2010'da Dünya Kupası finaline yükselince bir anda Hollandalı teknik direktörler yurt dışında görevler almaya başladı. Aynısı, İspanyol, Alman ve Fransız antrenörler için de oldu, oluyor. Bu kadar başarısızlığın bence bir anlamı yok. Hollandalı antrenörler ya gerçekten şans bulamıyor ya da başarılı olacakları kadar süre tanınmıyor. Geçmişe bakın, ne demek istediğimi anlarsınız." diyerek sözlerini sürdürdü.

"ÜÇ TANE HOLLANDALI HOCA ÇIKAR..."

Hollandalı antrenörler hakkındaki yargının değişebileceğini de belirten deneyimli futbol adamı, "3 tane Hollandalı antrenör başarılı olursa, bütün bu algı değişir. Futbolda böyle önyargılar hep vardır. Geçen sezon Hollanda Milli Takımı için neler deniyordu, şimdi 3 maç arka arkaya kazandı neler deniyor. Futbolda, çok çabuk kararlar vermemek gerekiyor. Her zaman inişler ve çıkışlar olacaktır." sözleriyle konuşmasını noktaladı.

YORUMLAR 1
  • byx68 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar az daha sans verse küme düsürecekti takimi.
    Cevapla