Tayfun Korkut: Türkler birçok durumu...

Stuttgart Teknik Direktörü Tayfun Korkut, Alman basınında verdiği röportajında birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Tayfun Korkut: Türkler birçok durumu...
Tayfun Korkut: Türkler birçok durumu...
GİRİŞ 29.04.2018 10:45 GÜNCELLEME 29.04.2018 10:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tayfun Korkut, kendisinin göreve gelmesiyle Stuttgart'ın yakaladığı form grafiğini değerlendirirken, Dünya Kupası ve Türkiye'den öğrendikleri hakkında da konuştu.

Başarılı teknik adam ilk olarak Almanya'ya geliş hikayeleri ve Türkiye'den öğrendiği şeyler hakkında konuşurken ''Ailem 1960'larda Almanya'ya gelen ilk jenerasyon içindeydi. Almanya'da disiplinli olmayı öğrendim. Türkiye'de farklı şeyler öğrendim. Türkler birçok durumu son saniyede halleder ama bunu da bir düzen içinde yaparlar. Bu bana aslında stresli anlarda sakin kalabilmeyi öğretti'' ifadelerini kullandı.

 

 

''DÜNYA KUPASI'NI KAZANMAK KOLAY DEĞİL AMA...''

Almanya'nın Dünya Kupası şansını değerlendiren Korkut, ''Dünya Kupası'nı kazanmak kolay değil. Almanya favorilerden biri. Löw de takımı en iyi şekilde Dünya Kupası'na hazırlayacaktır'' dedi.

Stuttgart'taki günleri hakkında konuşan genç teknik adam ''Dürüst olmak gerekirse, henüz her şeyi toparlayamadık. Elbette ligde kalma hedefiyle biraz olsun rahatladık. Bu hedef her şeyin önündeydi. Ama antrenörün işi bitmez. Bir sonraki maç, bir sonraki hedefler, sezon bitmeden gelecek sezonun planlarıyla ilgileniyorum'' dedi.

Teklif sürecini anlatan Korkut, ''Stuttgart'ın başına geçmem çok hızlı oldu. Türkiye'deydim ama futbolun içerisindeyseniz bu tip şeylere hazır olmalısınız. Görev aldığım süreyle ilgili konuşabilirim. Başkanla, kulüptekilerle çok iyi bir iletişim içindeyiz. Ortak bir hedefimiz var bu bir kulübün başarılı olması için her zaman önemlidir. Şu an sadece ligdeki durumumuza odaklandık. Başkanımızla konuşuyoruz bu tip konuları ancak şu an zamanı değil'' şeklinde konuştu. (sporx)

YORUMLAR 3
  • Dorukozan 6 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçede görmek isteriz seni Tayfun Korkut. Alman disiplini ile harmanlanmış cesur bir futbol oynatırsın belki takıma. Yıldızları küstürmeden, ego ve kapris yapmadan. Ali Koç duy sesimizi.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    belgesellere konu olabilecek röportaj
    Cevapla
  • KaraKartal 6 yıl önce Şikayet Et
    Saygı duyduğum bir görev adamı, başarıların devamını dilerim.
    Cevapla