Mesut Özil'den ayrımcılık itirafı

Arsenal'in yıldız oyuncusu Mesut Özil, Almanya'da girdiği altyapı seçmelerinde haksızlığa uğradığını söyledi.

Mesut Özil'den ayrımcılık itirafı
Mesut Özil'den ayrımcılık itirafı
GİRİŞ 09.04.2017 12:54 GÜNCELLEME 09.04.2017 12:55
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mesut Özil, İngiltere'nin Daily Mail gazetesine verdiği röportajda, Almanya'da uğradığı ayrımcılık, geçen yıl yaptığı umre ziyareti ve Arsenal'daki geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çocukluğunda Almanya'da büyük bir kulübün seçmelerine gittiğini belirten 28 yaşındaki futbolcu, yaşadığı ayrımcılığa dair şunları ifade etti:

"Girdiğim altyapı seçmelerinde açık ara sahanın en iyisiydim. Yüzde yüz seçileceğimi düşünüyordum ama öyle olmadı. Kulüpten 'Senin yerine başka birini tercih ettik. Bir hafta daha beklemelisin.' cevabını aldım. Başka bir kulübe gittim ve yine aynısını yaşadım. Bu 3-4 kez başıma gelince yaşadığım ayrımcılığı fark ettim. Babama 'Neden?' diye sorduğumda, bana 'Mesut, seçilmemen yeteneğinle alakalı değil. Bu, Türk kökenin ve adının Mesut olmasıyla ilgili.' yanıtını verdi. Şimdi nasıldır bilmiyorum ama o dönem Almanya'da daha katı bir tutum vardı. Başıma gelenleri büyüdükçe daha iyi anlıyorum."

Tecrübeli futbolcu, geçen yıl yaptığı umre ziyaretinin fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla ilgili Almanya'da eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, "Abartıldığını düşünüyorum. Bir Müslüman olarak oraya gitmeli ve bu deneyimi yaşamalıydım. Benim için harika bir deneyimdi. Tekrar yapmak istiyorum. Fotoğrafı paylaştım çünkü birçok taraftar paylaşmamı istedi. Kimseyi kışkırtmak için yapmadım. Bu benim inancım." değerlendirmesinde bulundu.

Arsenal'daki sözleşmesi gelecek sene sona erecek Mesut Özil, geleceğiyle ilgili kararı henüz vermediğini aktararak, "Burada mutluyum. Kulüple bir bağım var. Londra'yı seviyorum. Burada yaşamak çok güzel. Kulüp olarak şu anki hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek ve bunun için mücadele ediyorum. Yaz aylarında geleceğimle ilgili karar almak için yeterli zamanım olacak." şeklinde görüş belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Maruz kaldığın muamele sonucu alman milli takımını tercih ettin, tebrik ederiz. Bir Türk olarak bu gibi hareketler bana dokunuyor.
    Cevapla
  • a eduman 7 yıl önce Şikayet Et
    millet cok bilmis gibi konusuyor adam turk milli takimi secseydi bir halt olmazdi
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    sen cok biliyorsun türkiyeyi kücümseme
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    sen cok biliyorsun
    Cevapla
  • tuna 7 yıl önce Şikayet Et
    o zaman bize ayrımcılık yapıldı,falan filan demeyecek,yoluna devam edecek
    Cevapla
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    alman milli takımını tercih etmek insanı dinden çıkarmaz.biraz insaflı yorumlar yapalım,vebal altında kalmayalım.alman milli takımını tercih etmek için çok haklı gerekçeleri var.cahil,külhanbeyi milli takım antrenörleri bu çocuklara esas ayrımcılığı burada yaptı.bu gerçeği görmezden gelmeyin.yıldıray baştürk dünyanın en iyi 5 on numarasından birisiyken taktik deha milli takım hocası yedek bıraktı.vatan millet sakarya muhabbeti bir yere kadar.ondan sonrası mantık
    Cevapla
  • Hollanda 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu sen Alman mili takımını seçtin mili maçlarda alman mili marşını söylemiyorsun sonrada ayrımcı diyorsun milete sen nebiçim Almansın nasıl bir Türksün birey olarak ayrımcılık yap sonrada almanlara ayrımcı de sen kendi miletini küçümsedin Alman mililerinde oynama kararı verdin bırak böyle sahte miliyetçiliği.
    Cevapla
  • tuna 7 yıl önce Şikayet Et
    o yüzden mi alman milli takımını seçtin ..
    Cevapla
  • tuna 7 yıl önce Şikayet Et
    o zaman konusmayacaksin,gururunu ayaklar altına alıp,iyiki almanya da kalmışım meşhur oldum diyeceksin.çok bilmislerde,cocuk mu,kariyermi diyecek
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    bilip bilmeden yorum yapmasan keske
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle