İngiltere'de taciz skandalı!

İngiliz dört eski futbolcu, oyunculuk dönemlerinde antrenörleri tarafından taciz edildiklerini açıkladı.

İngiltere'de taciz skandalı!
İngiltere'de taciz skandalı!
GİRİŞ 26.11.2016 12:53 GÜNCELLEME 26.11.2016 13:09

İngiltere'de dört eski futbolcu, BBC'ye çok konuşulacak itiraflarda bulundular. Eski futbolculardan Andy Woodward, ilk açıklamayı yaparken göz yaşlarını tutamadı. Chris Unsworth ve Jason Dunford da, Crewe Alexandra antrenörü Barry Bennel tarafından tacize uğradıklarını açıkladı. Unsworth, en az 100 kez taciz edildiklerini ve bu skandal olayı kimseye açıklayamadıklarını söyledi.

Futbolcuların tacizle suçladığı 62 yaşındaki Bennel, daha önceden çocuklara taciz suçundan üç kez cezaevine girmişti. Açıklamalar, İngiltere'de büyük yankı uyandırırken, BBC'ye oldukça şikayet telefonu geldi. Eski futbolcu Unsworth, Barry'nin yatağına iki, üç erkek çocuğu alarak yattığını söyledi. Dunford ise, Barry'nin kendisine eziyet ettiğini, kendisine tepki gösterdikten sonra takımdan kovulduğunu açıkladı.

ROONEY: ''CESARETİNİZLE ÖRNEK OLUN''

Bu açıklamaların ardından, bir başka eski futbolcu Steve Walters da ''Artık adalet istiyorum. Yıllardır ben de gizliyordum ancak artık açıklamak zorundayım. Çok öfkeli ve çok kırgınım'' diyerek, kendisinin de tacize uğradığını iddia etti.

Olayların ardından, İngiltere Milli Takım kaptanı Wayne Rooney, tacize uğrayan futbolcuların yaşadıklarını kamuoyuna paylaşmalarını istedi. Rooney, eski futbolcuların bu girişiminden dolayı pişmanlık ve utanç duymamalarını, aksine cesaretleriyle örnek olmalarının gerektiğini söyledi.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL