Zidane: Tarih bizi buna zorluyor

Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, dev maç saonrası basın açıklaması yaptı.

Zidane: Tarih bizi buna zorluyor
Zidane: Tarih bizi buna zorluyor
GİRİŞ 03.04.2016 03:53 GÜNCELLEME 03.04.2016 03:53

İlk kez teknik direktör olarak bir El Clasico'ya çıkan ve takımı galip gelen Zinedine Zidane ise "Bu akşam hem skordan hem de futbolcularımın ortaya koyduğu performanstan dolayı çok memnunum. Zor bir sahada, derbide önemli bir galibiyet aldık ama bu sadece 3 puan. Şimdi hemen Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg'a karşı oynayacağımız maça konsantre olmalıyız." dedi.

"Bu galibiyet, sezonun geri kalanı için çok önemli." diyen Real Madrid Teknik Direktörü Zidane, "Son ana kadar sahada mücadele etmek bizim için bir sorumluluk. Tarih bizi buna zorluyor. Çok az takım burada maç kazanabilir. Takımlarıyla gurur duyması gereken taraftarlarımız için memnunum." şeklinde konuştu.

La Liga'da lider Barcelona ile aralarındaki puan farkını 7'ye indirdiklerinin hatırlatılması üzerine de Zidane "İlk Atletico'yu geçmemiz gerekir. Adım adım gitmemiz gerekir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Öte yandan Barcelona'nın tek golünü atan Gerard Pique de Real Madrid'in galip gelmesinin adil bir sonuç olduğunu belirtti. Ligde en yakın rakipleri Atletico'nun 6, Real Madrid'in de 7 puan önünde olmalarına rağmen sezonun bitmesine daha 2 ay kaldığını vurgulayan Pique, "3 kupada da yolumuza devam ediyoruz ve öncelikli bir konumdayız. Daha hiçbir şey bitmedi." diye konuştu.