Juventus deplasmanda kayıp vermedi

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 28. haftasında Juventus, deplasmanda Atalanta'yı 2-0 yenerek, liderliğini sürdürdü.

Juventus deplasmanda kayıp vermedi
Juventus deplasmanda kayıp vermedi
GİRİŞ 06.03.2016 20:20 GÜNCELLEME 06.03.2016 20:20

Atalanta'ya konuk olan lider Juventus, 24. dakikada Andrea Barzagli, 86. dakikada da Mario Lemina'nın attığı gollerle sahadan 2-0'lık net galibiyetle ayrıldı. 

Bu sonuçla puanını 64'e yükselten Juventus, en yakın takipçisi Napoli ile arasındaki 3 puanlık farkı da korumuş oldu. Atalanta ise 30 puanla 15. sırada kaldı. 

Ligde ikinci sırada bulunan ve şampiyonluk yarışındaki Juventus'un en ciddi rakibi konumundaki Napoli de 3 hafta aradan sonra galibiyet yüzü gördü. Mavi-beyazlı takım, dün konuk ettiği Chievo Verona karşısında maçın hemen başında geriye düşse de sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. 

Serie A'nın 28. haftasında Milan sürpriz yaşadı. Ligde son haftalarda çıkışa geçen, bu arada İtalya Kupası'nda finale yükselen kırmızı-siyahlı takım, bu hafta deplasmanda Sassuolo’ya 2-0 yenilerek, 10 hafta aradan sonra sahadan yenik ayrıldı. Üst sıralara oynayan Milan, 47 puanla 6. sırada kalırken, rakibi Sassuolo ise puanını 44'e yükselterek, Milan'ı bir basamak geriden takibini sürdürdü.

Ligin 28. haftası bu akşam oynanacak Inter-Palermo karşılaşmasıyla tamamlanacak. 

Öte yandan, Serie A'nın gol krallığı mücadelesinde de Napoli'nin Arjantinli yıldızı Gonzalo Higuain, bu hafta takımının Chievo Verona karşısında verdiği mücadelede attığı golle, toplam gol sayısını 26'ya yükselterek, zirvedeki yerini pekiştirdi. 
Higuain'i, 13'er golü bulunan Juventus'ta forma giyen vatandaşı Paulo Dybala ve Milan'ın Kolombiyalı yıldızı Carlos Bacca takip etti.