Chelsea şoka girdi, Leicester zirveye uçtu

İngiltere Premier Lig'de 16. haftanın kapanış maçında Leicester City, sahasında Chelsea'yi 2-1 mağlup ederek, yeniden liderliğe yükseldi.

Chelsea şoka girdi, Leicester zirveye uçtu
Chelsea şoka girdi, Leicester zirveye uçtu
GİRİŞ 15.12.2015 00:46 GÜNCELLEME 15.12.2015 00:46

Bu sezon sadece Arsenal'a yenilen ve yakaladığı ivmeyle zirve yarışına  ortak olan Leicester City, hakem Mark Clattenburg'un yönettiği maçta geçen sezon  şampiyonluk kupasını kaldıran ancak şu anda kendisini 17 puan geriden takip eden  Chelsea'yi ağırladı. 
 
Üst üste 11 maçta gol atarak Premier Lig tarihine geçen Vardy'nin 34.  dakikadaki golüyle üstünlüğü yakalayan ev sahibi ekip, soyunma odasına 1-0 önde  gitti. Geçen hafta Swansea City karşısında hat-trick yapan Mahrez, ikinci yarının  hemen başında Chelsea filelerini havalandırdı ve farkı ikiye çıkardı. 
 
Ligde son 6 haftada sadece bir galibiyet alabilen Chelsea, 77.  dakikada Remy'nin golüyle umutlansa da kalan dakikalarda Leicester City skoru  korumasını bildi ve 35 puanla yeniden zirvenin sahibi oldu. 
 
Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea, son sırada  yer alarak küme düştüğü 1978-79 sezonundan bu yana ilk kez ligin ilk 16  haftasında 9 maç kaybetti. Claudio Ranieri'nin çalıştırdığı Leicester City ise  geçen sezon nisan ayında Chelsea'ye yenilmesinden bu yana oynadığı 19 lig maçında  sadece bir kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 
 
Ev sahibi ekibin bu sezonki başarısında büyük rol oynayan ve Chelsea  karşısında da gol atan Vardy ve Mahrez, ligde toplam 26 gole ulaşırken, Chelsea  geride kalan 16 haftada rakip fileleri 18 kez havalandırdı. 
 
Leicester City forması giyen Gökhan İnler, 82. dakikada Mahrez'in  yerine oyuna girdi.