9 dakikada 5 gole Lewandowski bile inanamadı!

Wolfsburg karşısında 9 dakikada 5 gol atan Bayern Münihli Robert Lewandowski, yaptığı işe kendisinin de inanmakta güçlük çektiğini söyledi.

GİRİŞ 23.09.2015 12:33 GÜNCELLEME 23.09.2015 12:35

Alman basınına açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu "Hat/trick ne kadar ne kadar çabuk oldu bu konuda bir fikrim yok. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde dört gol atmak kariyerim için büyük bir anıydı ve çok önemli bir şeydi. Beş gol atmaksa bir başka büyük olay oldu" dedi.

Polonyalı futbolcu şöyle devam etti: "Hayatımda böyle bir şey yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. Bi daha da herhalde böyle bir şey göremem. O an yalnızca şut atmak istedim. Şut atmak ve sonra tekrar şut atmak. 1-0 olduğunda en az iki gol daha atmam gerektiğini düşündüm. İnanılmaz bir geceydi. Müthiş bir duygu." 

Toennies kutladı
 
Duisburg'un 1991'de Karlsruhe'yi 6-2 yendiği maçta Michael Toennies'in başarısının ardından, Lewandowski'nin gecesi Almanya'da tek bir maçta bir oyuncunun attığı ilk 5 gol oldu. O rekorun sahibi Toennies Duisburg'un facebook hesabından bir açıklama yaparak, "Benim eski rekorum artık gitti. Biraz üzgünüm ama Lewandowski harika bir iş çıkardı" satırlarını yazdı.

Rekor altı gol

Almanya'da bir futbolcunun bir maçta attığı en çok sayıda gol rekoru ise  Dieter Mueller'e ait. Köln forması giyen oyuncu 1977 Ağustos'unda takımının Werder Bremen'i 7-2 mağlup ettiği karşılaşmada altı gol birden kaydetmiş ve tarihe geçmişti.  

Yedi tane de atabilirdi

Bayern Münih kaptanı Philipp Lahm, dünkü maçta beraber forma giydiği takım arkadaşına övgü yağdırdı: "Lewandowski dün 7 gol de atabilirdi. Dikkatinizi çekmek isterim ki iki önemli fırsat burnunun ucundan gitti".

Hecking şaştı kaldı
 

Büyük bir şok yaşayan ve neye uğradığını şaşıran Wolfsburg teknik direktörü Dieter Hecking de Lahm'ın görüşlerine destek çıktı: "Böyle bir şeye ne diyebiliriz ki! Lewandowski 5 tane şut attı ve iş bitti. Yedi tane de atabilirdi".